Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Nitišs izcīna piekto vietu Francijas rallijkrosa posmā

Nitišs izcīna piekto vietu Francijas rallijkrosa posmā
Reinis Nitišs cīņā ar deviņkārtējo WRC čempionu Sebastjanu Lēbu
Foto: reinisnitiss.com

Francijā noslēdzies pasaules rallijkrosa čempionāta astotais posms, kurā labāko rezultātu no latviešu sportistiem izcīnīja Reinis Nitišs, kuram šīs bija pēdējās sacīkstes ar ''Seat Ibiza'' automašīnu.

Svētdien no rīta treniņos ļoti labu rezultātu uzrādīja Jānis Baumanis, kuram bija ceturtais ātrākais laiks. Taču diemžēl trešajā kvalifikācijā Jānim bija pāragrs starts, kā rezultātā mūsu sportists bija spiests divas reizes doties džokerī. Finišā Jānim trešās kvalifikācijas kopvērtējumā 13.pozīcija, bet Nitišam - 15.vieta.

Ceturtajā kvalifikācijas kārtā Reinis uzrādīja trešo vietu braucienā, kas deva piekto rezultātu visā kvalifikācijas kārtā. Diemžēl neveiksme piemeklēja Jāni Baumani, kura automašīnai startā pazuda elektrība, kas nozīmēja to, ka Jānim šīs sacīkstes ir beigušās. Pateicoties šai piektajai vietai ceturtajā kvalifikācijā, Reinis izcīnīja 11.vietu četru braucienu summā, kas mūsu sportistam trešo reizi šajā sezonā ļāva iekļūt pusfinālā!

''Ir tik patīkami cīnīties par labām vietām. Esam atraduši trasei un laika apstākļiem atbilstošus regulējumus. Beidzot esam sasnieguši pusfinālu, kur tagad ir iespējams jebkas,” tā pēc kvalifikācijas braucieniem savā twitter kontā teica Reinis Nitišs.

Pusfinālā pēc starta notika sadursme starp Robinu Larsonu un Timiju Hansenu, kas ļāva Nitišam nonākt ceturtajā vietā. Drīz vien džokerī devās Peters Solbergs, kurš trasē atgriezās uzreiz aiz Reiņa - ceturtajā vietā. Lai arī Solbergs bija ātrāks par Reini, viņam mūsu braucēju neizdevās apdzīt. Vēlāk džokerī devās Nitišs, kurš trasē atgriezās aiz Solberga - ceturtajā vietā. Tobrīd likās, ka Reinim fināls ies secen, taču pēdējā līkumā notika neticamais. Ekstroma auto tika pārsista riepa, un Reinis pēdējā līkumā par mata tiesu apdzina Ekstromu, tādējādi izcīnot trešo vietu pusfinālā un pirmo reizi šosezon iekļūstot finālā.

Finālā Nitiša auto startā bija ļoti lēns, kas deva pārliecinošu pēdējo vietu. Kamēr notika sīvas cīņas par vadošajām vietām, Reinis lēnām noķēra konkurentus, taču iesaistīties cīņā par medaļām šoreiz nebija lemts. Pārliecinošu uzvaru izcīnīja Johans Kristofersons, aiz sevis atstājot Andreasu Bakerudu un Sebastjanu Lēbu. Nitišs visu brauciena laiku turējās sestajā vietā, taču pēdējā aplī pēc Kena Bloka avārijas Reinis pakāpās uz piekto vietu, kas bija mūsu sportista labākais rezultāts šosezon.

Atgādināsim, ka šīs Reinim bija pēdējās sacīkstes All-inkl.com münnich motorsport komandas sastāvā.

Supercar klases rezultāti:
1. Johan KRISTOFFERSSON 03:54.670
2. Andreas BAKKERUD 03:58.087
3. Sébastien LOEB 03:59.989
4. Petter SOLBERG 04:00.482
5. Reinis NITIŠS 04:01.042
6. Ken BLOCK 03:21.467

Super 1600 klasē Artis Baumanis pēc četriem kvalifikācijas braucieniem ierindojās septītajā vietā, kas ļāva startēt pusfinālā. Diemžēl pusfinālā Artis savā braucienā palika piektais, kas nozīmēja to, ka sacensības viņam ir noslēgušās.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-05 00:00, pirms 8 gadiem
Tas 6nieks tāds nedaudz iespaidīgs..
Elfins Evans. Foto: Honza Fronek

Evans: "Ņemot vērā jauno punktu sistēmu, par to nav nekāda atalgojuma"

Pēc aizvadītā Horvātijas WRC rallija Elfins Evans atzina, ka, ņemot vērā jauno punktu sistēmu, viņš, izcīnot otro vietu, ieguva "nulles atalgojumu".
Foto: Ivo Perševics / Robyworks

''M-Sport Ford'' vadītājs: ''Būs fantastiski redzēt Seska cīņu ar elites pilotiem savu fanu priekšā''

''Mārtiņam Seskam ir iespaidīgs CV un viņš ir ideāls kandidāts jaunajai programmai,'' saka ''M-Sport Ford'' komandas vadītājs Ričards Milleners.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.