Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

"Lancia" apstiprina gatavošanos atgriezties rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Itālijas autoražotājs "Lancia" apstiprinājis nesen izskanējušās baumas, ka šobrīd notiek darbs pie atgriešanās rallijā. Pagaidām gan nekas daudz sīkāk nav zināms.

Pasaules rallija čempionātu "Lancia" pameta deviņdesmito gadu pirmajā pusē un kopš tā laika daudzkārt spekulēts par iespējamo atgriešanos. Nesen jau izplatījās neoficiālas ziņas, ka tuvāko pāris gadu laikā ražotājs atgriezīsies WRC ar sacīkšu auto, kas būvēts uz jaunā "Ypsilon" modeļa bāzes.

Jautāts par "Lancia" iespējamo atgriešanos, rūpnīcas pārstāvis sacīja: "Kā šobrīd varam redzēt, autosportu apņem liela mīlestība un kaislība no līdzjutēju puses, un daudzi mums seko jau ilgu laiku. Mēs strādājam pie "Lancia" atgriešanās rallijā, apzinoties, ka tā ir nozīmīga mārketinga svira. Tas nozīmē, ka mēs atgriezīsimies rallija pasaulē tikai tad, ja ieguldījumu atdeve atbildīs mūsu cerībām."

Pēc neoficiālas informācijas, "Stellantis" grupā ietilpstošā "Lancia" gatavojas pārņemt "Citroën C3 Rally2" programmu.

Pasaules rallija čempionātā "Lancia" desmit reizes izdevies uzvarēt ražotāju ieskaitē, pēdējo no tām 1992. gadā. Tāpat tai ir pieci tituli braucēji ieskaitē - par pasaules čempioniem kopā ar "Lancia" kļuvuši Sandro Munari (1977), Juha Kankunens (1987, 1991) un Miki Biasions (1988, 1989).

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv