Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rovanperam Lapzemes rallijā sāpīga izstāšanās noslēdzošajā ātrumposmā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Rovanperam Lapzemes rallijā sāpīga izstāšanās noslēdzošajā ātrumposmā
Elfins Evans. Foto: www.rallism.fi

Par Lapzemes rallija uzvarētāju sestdien tika kronēts Elfins Evans no ''Toyota'' rūpnīcas komandas. Lai arī Evans bija lēnāks par sacensību galveno favorītu Kalli Rovanperu, pēc Rovanperas izstāšanās tieši Evans kļuva par jauno līderi.

Neveiksmīgi Lapzemes rallijs noslēdzās somu sportistam Kallem Rovanperam. Pirms noslēdzošā ātrumposma Rovanpera par 54,5 sekundēm apsteidza komandas biedru Elfinu Evansu, taču diemžēl noslēdzošajā dopā Rovanpera bija spiests izstāties tehnisku iemeslu dēļ.

Tas ļāva uzvaru izcīnīt Evansam. Otro vietu absolūti un pirmo SM1 klasē izcīnīja Miko Heikila, kurš startēja ar ''Toyota GR Yaris Rally2'' automašīnu. Tikai 7,3 sekundes viņam zaudēja pagājušā gada uzvarētājs Tēmu Asunmā.

Ceturto vietu absolūti izcīnīja Rope Korhonens, kurš uzvarēja Somijas rallija čempionāta 1.posmā. Septītais palika rallijkrosa braucējs Niklass Gronholms, bet Jari-Mati Latvala pēc septiņu minūšu soda finišēja 20.vietā. Ja nebūtu soda, Latvala, kurš startēja ar veco ''Toyota Celica Turbo 4WD (ST185)'', finišētu 8.vietā.

Jāpiebilst, ka noslēdzošajā 32,65 kilometrus garajā dopā SM1 klasē Top 3 ekipāžas iebrauca 0,2 sekunžu robežās, bet Top 4 finišēja 1,1 sekundes ietvaros.

Ja sacensību pirmajā dienā Kalles vidējais ātrums trešajā ātrumposmā sasniedza gandrīz 140 km/h, tad sestdien desmitajā posmā Rovanperas vidējais ātrums bija 149.4 km/h. Evansam finišā vidējais ātrums bija 125 km/h.

Rallija rezultāti: