Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Montekarlo rallijā WRC klasē startēs 12 ekipāžas

Juris Grīns
Juris Grīns

Montekarlo rallijā WRC klasē startēs 12 ekipāžas
Jaunais "Ford" WRC klases modelis
Foto: Bastien Roux

Montekarlo rallija organizatori publiskojuši oficiālo sarakstu ar dalībniekiem, kas šomēnes startēs šajās sacensībās, aizvadot pasaules rallija čempionāta pirmo posmu. Ar WRC klases mašīnām cīņā dosies 12 ekipāžas, bet kopumā pieteikušās 75.

Ar pirmajiem numuriem trasē dosies "M-Sport World Rally Team" komanda, kas arī sagādājusi lielāko pārsteigumu. Jau iepriekš bija zināms, ka jauno "Ford Fiesta RS WRC '17" automobili pilotēs pašreizējais pasaules čempions rallijā Sebastjēns Ožjē un igaunis Ots Tanaks, bet tagad noskaidrojies, ka pie šādas mašīnas ticis arī Elfins Evanss, kurš līdz ar to pēc gada pārtraukuma atgriežas WRC klasē. Tiesa, kamēr Evanss brauks ar "Dmack" riepām, Ožjē un Tanaks izmantos "Michelin".

Ja komanda reģistrējusi trīs ekipāžas, atbilstoši jaunajiem noteikumiem, punktus komandu ieskaitē gūs tās divas, kas finišā ierindosies augstāk.

Ar trim ekipāžām Montekarlo rallijam pieteikusies arī "Hyundai Motorsport" komanda, kuras piloti Heidens Padons, Tjerī Noivils un Danijs Sordo pilotēs jauno "Hyundai i20 Coupe WRC".

Tikmēr "Citroën Total Abu Dhabi WRT" vienība, kā jau iepriekš bija zināms, jauno auto "Citroen C3 WRC" pagaidām nodevusi tikai pilotiem Krisam Mīkem un Stefanam Lefevram, kamēr Kreigs Brīns turpinās braukt ar veco modeli "Citroen DS3 WRC". Paredzams, ka pie jaunās mašīnas viņš tiks jau Zviedrijā. "DS3 WRC" modelis Montekarlo rallijā būs arī privātbraucējam Džourdanam Serderidisam.

Jaunā "Toyota Gazoo Racing WRC" komanda tikmēr trasē dosies ar divām "Toyota Yaris WRC" automašīnām, kuras vadīs Jari-Mati Latvala un Juho Hanninens.

12 ekipāžas reģistrējušās WRC2 klasē, kur visi startēs ar R5 klases mašīnām. "Škoda Motorsport" sastāvā Montekarlo rallijā brauks Andreass Mikelsens un Jans Kopeckis, tāpat uz starta izies 2016. gada "ERC Junior" čempions Emīls Bergkvists ("Bergkvist Citroen"), bijušais WRC klases pārstāvis Eriks Kamilli ("M-Sport Ford"), Braiens Bufjē ("Gemini Clinic Ford"), bijušais Eiropas rallija čempions Džandomeniko Baso ("BRC Ford") un citi.

Seši dalībnieki reģistrējušies WRC3 klasē.

Tāpat uz starta izies lietuviešu pilota Deivida Jociusa ekipāža, kas startēs ar Aleksejam Lukjaņuka "Mitsubishi Lancer Evo X" automobili. Viņi pārstāvēs RC2 klasi, kur kopumā startēs 28 mašīnas.

Montekarlo rallija dalībnieku saraksts: Rallye Automobile de Monte-Carlo 2017 - ...

Izmantotie resursi:
Autosport