Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Peteransela sievai aizliedz startēt Dakaras rallijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Peteransela sievai aizliedz startēt Dakaras rallijā
Andreā un Stefans Peteranseli. Foto: Red Bull

Titulētais franču sacīkšu pilots Stefans Peteransels drīzumā gaidāmajā Dakaras rallijā tomēr nestartēs kopā ar savu sievu, kurai radušās veselības problēmas.

Kopā ar Andreā Peteranselu pieredzes bagātais sportists šogad ieguva titulu FIA "Cross Country" rallija Pasaules kausa izcīņā, aprīlī uzvarot Apvienotajos Arābu Emirātos notikušajā "Abu Dhabi Desert Challenge", bet vēlāk abiem kāpjot uz pjedestāla rallijreidos Kazahstānā un Marokā.

Jau novembrī duetam bija jāpiedalās "Riyadh Rally", taču ārsti Andreā veiktajās pārbaudēs secinājuši veselības problēmas, kas publiski netiek sīkāk paskaidrotas, un aizlieguši viņai startēt sacensībās. Tāpat ārsti nav ļāvuši 51 gadu vecajai stūrmanei piedalīties Dakaras rallijā, paziņojusi "X-Raid Mini" komanda. Viņa vietu blakus Stefanam ieņems portugāļu navigators Paulu Fiuza, kurš jau startēja ar viņu Rijādas rallijā, izcīnot otro vietu.

Stefans Peteransels Dakaras rallijā uzvarējis 13 reizes, pirmos sešus panākumus gūstot pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados ar motociklu. Kopš 1999. gada viņš startē automobiļu klasē, bet pēdējo reizi triumfēja 2017. gadā "Peugeot" rūpnīcas komandas sastāvā. Divreiz viņš uzvarējis arī "X-Raid Mini" komandas rindās - 2012. un 2013. gadā.

Peteransela ekipāža šī gada Dakaras rallijā, kas sāksies jau 5. janvārī Saūda Arābijas pilsētā Džidā, startēs ar "Mini JCW Buggy" automašīnu, tāpat kā viņa komandas biedrs Karloss Sainss.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro