Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Noivils: ''Evans bija ātrāks par mums, bet, lai rallijā uzvarētu, tev ir jāfinišē'' (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Noivils: ''Evans bija ātrāks par mums, bet, lai rallijā uzvarētu, tev ir jāfinišē'' (+video)
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

Korsikas WRC rallijā dramatisku uzvaru svinēja Tjerī Noivils (''Hyundai i20 Coupe WRC'') no ''Hyundai'' komandas, kamēr tā brīža līderis Elfins Evans (''Ford Fiesta WRC'') pārsita riteni un atkrita uz trešo vietu.

Pirms noslēdzošā Power Stage posma līderis bija Evans, par 11,5 sekundēm apsteidzot Noivilu. Power Stage posmā pārliecinoši ātrākais bija Kriss Mīke, kamēr Noivils Mīkem noslēdzošajā posmā zaudēja 11,8 sekundes. Pēc finiša Noivils atzina, ka ir vīlies šajā rezultātā, jo ātrāk viņš nevarēja pabraukt.

Lai arī viss liecināja uz to, ka Evans izcīnīs uzvaru, diemžēl neilgi pēc tam kļuva zināms, ka Evans ir pārsitis riteni un zaudē visu savu pārsvaru. Posma finišā Evans ātrākajam rezultātam zaudēja pusotru minūti, kas kopvērtējumā Elfinu atsvieda uz trešo vietu.

''Kopumā uz šo ralliju skatos pozitīvi. Šis mums ir labs sezonas sākums, bet vēl ir pāragri kaut ko prognozēt. Ir jāturpina braukt tādā pašā tempā. Esmu ļoti apmierināts ar ''Ford Fiesta'' šajos pirmajos četros rallijos. Puiši strādā ļoti smagi. Par to, kas notika pēdējā posmā, īsti nezinu. Braucām pa ceļa vidu un trāpījām pa akmeni (vēlāk tika publicēts attēls, kur redzams, ka ekipāža iebrauca bedrē), pēc kā mums uz displeja parādījās brīdinājums par pārsistu riteni. Veicām 11 kilometrus ar cauru riepu,'' tā Elfins Evans.

''Evans bija ātrāks par mums šajā rallijā. Žēl viņa. Viņš un M-Sport paveica neticamu darbu, un viņi bija pelnījuši uzvarēt vairāk nekā jebkurš cits šajā rallijā. Bet, lai uzvarētu rallijā, ir jāfinišē. Tāda ir šī spēle,'' tā Tjerī Noivils, kurš tagad kļuvis par jauno WRC kopvērtējuma līderi.

Arī igaunis Ots Tanaks (''Toyota Yaris WRC'') savā Facebook lapā slavēja Evansu, atzīmējot, ka šajā rallijā uzvarēt pelnījis bija tieši viņš. ''Elfin Evans – tu bija šī rallija labākais braucējs. Zinu, cik grūti ir to pieņemt, kad notiek šādas lietas. Šai uzvarai bija jābūt tavai, taču mēs zinām, cik dažreiz šis sports var būt nežēlīgs. Liela cieņa tev un visai M-Spot komandai. Jūs bijāt stipri šajās brīvdienās,'' saka sestās vietas ieguvējs Ots Tanaks, kuram piekrita arī ''Toyota'' komandas vadītājs Tomijs Makinens.

Noivils izrauj uzvaru:

Izmantotie resursi:
Autosport