Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latviešu SRT komandas piloti starp līderiem Kataras rallijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latviešu SRT komandas piloti starp līderiem Kataras rallijā
Mads Ostbergs. Foto: Neil Perkins

Pēc Kataras rallija divām dienām vadību pārņēmis sacensību galvenais favorīts Nasers Al-Atija, kuram tikai 5,6 sekundes zaudē ''Sports Racing Technologies'' komandas pilots Pjers-Luī Lubērs.

Ar sešiem ātrumposmiem piektdien turpinājās Tuvo Austrumu rallija čempionāta sezonas pirmais posms, Kataras rallijs. Ceturtdien tika aizvadīts Superspeciālais posms, kurā ātrākais bija ''Sports Racing Technologies'' komandas pilots Mads Ostbergs.

Arī piektdien Ostbergs dominēja, pārliecinoši uzvarot piecos no sešiem ātrumposmiem. Taču otrajā dopā Mads pārsita riteni, zaudējot divas minūtes. Ostbergs pēc trīs ātrumposmiem kopvērtējumā bija atkritis uz piekto vietu, Naseram zaudējot minūti un 41 sekundi.

Taču turpinājumā norvēģis lidoja pa trasi un dienas izskaņā ir aizcīnījies jau līdz trešajai vietai, no Nasera Al-Atijas, kurš šajā rallijā uzvarējis 17 reizes, atpaliekot vairs tikai 33,3 sekundes. Otro vietu ieņem vēl viens SRT komandas pilots, bijušais WRC pilots Pjers-Luī Lubērs, kurš no līdera atpaliek 5,6 sekundes. Jāatzīmē, ka arī Lubērs pārsita riteni.

"Šī diena visiem ir bijusi smaga, jo daudzi pārsita riepas. Apvidus ir ļoti bedrains un nelīdzens. Bet viss ir kārtībā, joprojām esam vadībā, un tagad mums sestdien jākāpina temps. Sestdien būs nedaudz gludāki ceļi, bet ātrums ir ļoti liels," tā Al-Atija.

Atgādināsim, ka šajā rallijā uz starta bija jāiziet arī Mārtiņam Seskam un Renāram Francim, taču diemžēl ekipāža gaidāmajā rallijā nestartēs, jo pirms starta Mārtiņš Sesks saslima.

Rallija rezultāti: