Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Latviešu ekipāžas starp līderēm Igaunijas Otepē rallijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latviešu ekipāžas starp līderēm Igaunijas Otepē rallijā
Emīls Blūms un Didzis Eglītis. Foto: MVFOTO

Pēc Igaunijas Otepē rallija pirmās dienas no latviešiem augstāko vietu ieņem Emīls Blūms un Didzis Eglītis (''Mitsubishi Lancer Evo IX''), kuri ir trešie absolūti un pirmie savā klasē.

Ar pirmajiem diviem tumsas ātrumposmiem Igaunijā startējis Otepē rallijs. Pirmajā dienā sportistiem bija jāveic viens ātrumposms divas reizes (kopā 24,8 km). Starp 59 ekipāžām uz starta izgāja arī trīs latviešu ekipāžas.

Abos ātrumposmos ātrākais ar ''Škoda Fabia Proto'' bija Martins Volvers, kurš tādējādi kļuvis par rallija līderi. Otrais abos dopos bija Gregors Jēts (''Škoda Fabia Rally2 evo''), bet trešie ātrākie bija - Emīls Blūms un Didzis Eglītis (''Mitsubishi Lancer Evo IX'').

Līdz ar to kopvērtējumā pēc pirmās dienas līderis ir Volvers, kuram sešas sekundes zaudē Jēts, bet 19,4 sekundes atpaliek Blūms/Eglītis, kuri, savukārt, ir EMV5 klases līderi. Šajā klasē otrais ir Rolands Murakas (''Mitsubishi Lancer Evo IX''), bet trešie - Kalvis Blūms/Ralfs Lipstoks (''Mitsubishi Lancer Evo VI''), kuri Emīlam Blūmam zaudē 17,8 sekundes.

EMV7 klasē pēc diviem ātrumposmiem otrie ir Madars Dīriņš/Gints Lasmanis (''Honda Civic Type-R EP3''), kuri no klases līdera šobrīd atpaliek 25,6 sekundes.

Sestdien sportisti veiks atlikušos astoņus ātrumposmus (94,68 km).

Rallija rezultāti: