Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Rallija braucējam piespriež diskvalifikāciju uz astoņiem gadiem

Juris Grīns
Juris Grīns

Rallija braucējam piespriež diskvalifikāciju uz astoņiem gadiem
Pols Bērds. Foto: BSB

Bijušais "MotoGP" komandas vadītājs un rallija braucējs Pols Bērds saņēmis aizliegumu uz astoņiem gadiem piedalīties motoru sporta sacensībās, jo izvairījies no Lielbritānijas Antidopinga aģentūras veiktajām pārbaudēm.

Bērds regulāri piedalījies Lielbritānijā bāzētajā BTRDA grants ralliju čempionātā, kur startē ar "Ford Focus WRC07" automašīnu un ir viens no vadošajiem braucējiem.

Jau 2015. gadā viņam veiktajās analīzēs atklājās aizliegtu vielu, tostarp, kokaīna klātbūtne, un sportistam toreiz tika piespriesta diskvalifikācija uz diviem gadiem.

2017. gadā viņš atgriezās sacīkstēs, bet pērn jau gribēja aizvadīt pilnu BTRDA sezonu. Diemžēl jau aprīlī viņš tika apsūdzēts par to, ka atteicies veikt analīzes. Tagad Bērdam liegts startēt sacensībās nākamos astoņus gadus.

No 2012. līdz 2014. gadam Bērda komanda "Paul Bird Motorsport" piedalījās "MotoGP" pasaules čempionātā. 2016. un 2017. gadā šī vienība ar sportistu Šeinu Bairnu uzvarēja Lielbritānijas superbaiku čempionātā gan komandu, gan braucēju ieskaitē.

Preses pārstāvjiem Bērds sīkākus komentārus par notikušo nesniedz.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...

     [+] [-]

, 2019-02-02 11:34, pirms 5 gadiem
Vecais narkomāns?

     [+] [-]

, 2019-02-03 18:51, pirms 5 gadiem
Čalis spēj braukt tikai tad, kad širmis ciet.