Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

''M-Sport'' paziņo sastāvu jaunajai pasaules rallija čempionāta sezonai

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

''M-Sport'' paziņo sastāvu jaunajai pasaules rallija čempionāta sezonai
Foto: Jakub Pojmicz

M-Sport rallija komanda kā pēdējā nosaukusi sastāvu jaunajai pasaules rallija čempionāta sezonai. Zināms, ka komandu šosezon pārstāvēs Esapeka Lapi, Tēmu Suninens un Gas Grīnsmits.

Pēc tam, kad M-Sport pilots Elfins Evans pameta M-Sport un pievienojās ''Toyota'', uz viņa vietu M-Sport komandā bija vairāki pretendenti, tajā skaitā arī soms Lapi, kurš palika bez darba tad, kad ''Citroen'' paziņoja par aiziešanu no WRC.

Ceturtdien M-Sport komanda paziņoja, ka tās sastāvā pilnu WRC sezonu aizvadīs somu braucēji Esapeka Lapi un Tēmu Suninens, bet Gas Grīnsmits, kurš 2019.gadā sezonā M-Sport komandas sastāvā startēja gan WRC2, gan dažos posmos brauca ar WRC auto, brauks deviņos posmos.

Jāpiebilst, ka M-Sport tādējādi būs ļoti jauns sastāvs gaidāmajai sezonai, kur pieredzējušākais pilots būs 28 gadus vecais Lapi. Suninenam šobrīd ir 25 gadi, bet Grīnsmitam - 23 gadi.

''Mēs atgriežamies pie saknēm, papildinot savu komandas sastāvu ar somu sportistiem. Mēs kopā ar somu sportisiem Gronholmu, Hirvonenu un Jari-Mati Latvalu kopā sasniedzām fantastiskus rezultātus, tāpēc ar nepacietību gaidu, kā somu jaunā paaudze ir attīstījusies. Mūsu filozofija joprojām ir palīdzēt attīstīties jauniem talantiem, un mūsu komandā arī būs trīs jauni un talantīgi braucēji, kuri ir spējīgi uzrādīt labus rezultātus,'' saka M-Sport izpilddirektors Malkolms Vilsons.

2019.gada sezonā WRC kopvērtējumā Suninens ieņēma devīto vietu, bet Lapi bija desmitais. Tikmēr Grīnsmits izcīnīja trešo vietu WRC 2 Pro klasē.

Izmantotie resursi:
wrc.com

  +1 [+] [-]

, 2020-01-02 21:31, pirms 4 gadiem
MSport ņem tos, kas palicis pāri. Labi, ka vispār turpina startēt.