Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Polijas WRC posma ievadā pirmajā desmitniekā divas igauņu ekipāžas

Juris Grīns
Juris Grīns

Polijas WRC posma ievadā pirmajā desmitniekā divas igauņu ekipāžas
Tjerī Noivils
Foto: AFP/Scanpix

Ar pirmo ātrumposmu ceturtdienas vakarā startēja "Rajd Polski" - pasaules rallija čempionāta septītais posms. Vadībā pirms piektdienas ātrumposmiem Polijā ir Tjerī Noivils, bet pirmajā desmitniekā arī igauņi Ots Tanaks un Karls Krūda.

Pirmais superspeciālais ātrumposms notika Mikolajku arēnā un bija tikai 2.5 km garš.

Tjerī Noivils ("Hyundai"), kurš uzvarēja iepriekšējā WRC posmā Itālijā, šo "dopu" veica visātrāk, par 0.2 sekundēm apsteidzot Andreasu Mikelsenu ("Volkswagen"), kamēr trešais ātrākais bija igaunis Ots Tanaks ("Dmack Ford"), kuram līdz uzvarētājam pietrūka 0.3 sekunžu.

Pasaules čempionāta pārliecinošais līderis Sebastjēns Ožjē ("Volkswagen"), kurš nav uzvarējis jau četrus posmus pēc kārtas, bija ceturtais ātrākais, aiz sevis atstājot komandas biedru Jari-Mati Latvalu, kā arī Stefanu Lefevru ("Abu Dhabi Citroen"), kurš noslēdza pirmo sešinieku.

Ožjē pirms Polijas WRC posma ir 64 punktus priekšā Danijam Sordo ("Hyundai"), kurš šajā reizē bija astotais ātrākais. Tikmēr Mikelsens seko 1 punktu aiz Sordo, ierindojoties trešajā vietā.

WRC2 klasē līderis tikmēr igaunis Karls Krūda, kuram desmitā pozīcija absolūtajā ieskaitē.

"Rajd Polski" sacensībās, kas šogad notiek jau 72. reizi, ātrumposmi tiks aizvadīti arī šodien, kā arī sestdien un svētdien. Kopumā gaidām 21 ātrumposms, ar kopējo garumu 306.1 km.

Pirms gada par Polijas rallija uzvarētāju kļuva Ožjē, otrais finišēja Mikelsens, bet trešais bija Tanaks. Pirmo trijnieku finišā šķīta vien pārdesmit sekundes.

Polijas posma rezultāti pēc SS1

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Thierry NeuvilleHyundai i20 WRC ’161:46.2
2.Andreas MikkelsenVolkswagen Polo R WRC+0.2
3.Ott TänakFord Fiesta RS WRC+0.3
4.Sébastien OgierVolkswagen Polo R WRC+0.4
5.Jari-Matti LatvalaVolkswagen Polo R WRC+0.7
6.Stéphane LefebvreCitroën DS3 WRC+0.9
7.Hayden PaddonHyundai i20 WRC ’16+1.1
8.Dani SordoHyundai i20 WRC ’16+1.5
9.Lorenzo BertelliFord Fiesta RS WRC+1.9
10.Karl KruudaFord Fiesta R5+2.0