Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbs: "Man vairs nav motivācijas startēt WRC"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lēbs: "Man vairs nav motivācijas startēt WRC"
Sebastjēns Lēbs
Foto: hhrally.com

Deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjēns Lēbs šogad “Citroen” sastāvā ieplānojis aizvadīt vairs tikai vienu posmu un atzīst, ka, par spīti Krisa Mīkes aiziešanai no komandas, nav motivēts paplašināt WRC programmu, iekļaujot tajā vēl arī citus posmus.

Šosezon Lēbs aizvadījis jau divas WRC sacīkstes, kurās izrādīja pretenzijas cīņā par uzvaru, bet vēl būs redzams cīņā oktobrī gaidāmajā Katalonijas rallijā.

Nesen kļuva zināms, ka “Citroen” lauž līgumu ar pamatsastāva pilotu Krisu Mīki, līdz ar to izplatījās baumas, ka viņa vietu varētu ieņemt tieši pieredzējušais Lēbs.

“Pašlaik strādāju pasaules rallijkrosa čempionātā,” saka Lēbs. “Negribu braukt gan šeit, gan vēl arī WRC. Man nav tam motivācijas. Tas, ka Mīke vairs nebrauks komandā, neko nemaina. Es negribu, lai manā sacīkšu kalendārā būtu vēl kādi ralliji, jo gribu dzīvot mierīgāk. Jau šeit, rallijkrosā man jāsacenšas ik pēc divām nedēļām, ir arī testi un darbs ar sponsoriem. Vēl braukšu Spānijas WRC posmā, bet tas arī viss.”

Lai gan spekulācijas liecināja, ka Lēbs, iespējams, atgriezīsies rallijā uz pilnu slodzi 2019. gadā, sportists atzīst, ka prioritāte tomēr ir rallijkrosam, kur viņš pārstāv “Peugeot” nometni.

“Varbūt varu palīdzēt “Citroen” ar testiem vai ko tādu, bet mēs par to neesam runājuši,” stāsta Lēbs. “Šobrīd runājam par līguma pagarināšanu ar “Peugeot”, un tā ir prioritāte.”

Šīs nedēļas nogalē Lēbs gan atkal būs redzams rallija trasē, jo kā “nulles” ekipāža ar “Peugeot 306 Maxi” startēs Šveicē notiekošajā “Rallye du Chablais”.

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati