Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

F1 komandām šogad aizliegts attīstīt 2022. gada automašīnas

F1 komandām šogad aizliegts attīstīt 2022. gada automašīnas
Lūiss Hamiltons. Foto: AP/Scanpix

LETA--AFP. Pasaules Autosporta padome (WMSC) lēmusi, ka Pirmās formulas komandām ir liegts šogad attīstīt jaunas automašīnas, ar kurām tās brauks 2022. gada čempionātā, otrdien paziņoja Starptautiskā automobiļu federācija (FIA).

To izraisījis lēmums par gadu atcelt jaunos tehniskos noteikumus, kas sākotnēji tika noteikti 2021. gadam un kam bija jānodrošina F-1 transportlīdzekļi ar pilnībā pārveidotu aerodinamiku. Komandām ir ievērojami zemāki ieņēmumi, pateicoties šai sezonai, kuru posta koronavīrusa Covid-19 pandēmija.

Pirmie astoņi pašreizējās sezonas "Grand Prix" posmi ir atcelti vai atlikti, un F-1 apsver iespēju samazināt sacensību skaitu no 22 līdz 15. Sacensības Pirmās formulas čempionātā šosezon nesāksies ātrāk par 14.jūniju, kad plānota Kanādas "Lielās balvas" izcīņa.


Adrians Ņūvijs. Foto:
2

"Red Bull" oficiāli paziņo par sadarbības beigšanu ar Ņūviju

"Red Bull" šodien oficiāli apstiprināja, ka tās galvenais tehniskais darbinieks Adrians Ņūvijs nākamā gada sākumā atstās komandu. Izcilais inženieris pildīt savus pienākumus F1 komandā neturpinās jau no šī brīža, bet vēl kādu laiku strādās pie RB17 hiperauto projekta.
Foto: f1.com

Notiek sarunas par F1 posma rīkošanu Taizemē

Taizeme un Dienvidkoreja ir divas Āzijas valstis, kas nākotnē varētu papildināt F1 čempionāta kalendāru. Tikmēr Hokenheimas trase nonākusi jaunu īpašnieku rokās un tika atjaunota.
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Mercedes" gatavojas piedāvāt Verstapenam F1 vēsturē lielāko algu

Vairāki avoti vēsta, ka jau šonedēļ "Mercedes" komanda gatavojas izteikt Maksam Verstapenam piedāvājumu ar F1 vēsturē vēl nebijušu atalgojumu.