Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Rikjardo saņem starta vietu sodu

Rikjardo saņem starta vietu sodu
Daniels Rikjardo
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

"Red Bull" komandas pilots Daniels Rikjardo īsi pirms Austrālijas Grand Prix izcīņas saņēmis starta vietu sodu par ātrumkārbas maiņu, kā dēļ sacīkstes būs spiests uzsākt no 15. pozīcijas.

Rikjardo trešajā kvalifikācijas kārtā saslīdēja Melburnas trases 14. līkumā, ar mašīnas aizmugurējo daļu ietriecoties barjerā. Remontdarbu laikā komanda secināja, ka nepieciešams veikt ātrumkārbas nomaiņu.

F1 noteikumi nosaka, ka ar vienu ātrumkārbu ir jāaizvada vismaz sešas sacīkstes, līdz ar to Rikjardo pienākas piecu starta vietu sods. Viņš sacīkstēs savu līdzjutēju priekšā startēs vien no 15. vietas, kamēr uz desmito pozīciju pacēlies "Force India" pilots Serhio Peress. Tāpat pēc Rikjardo sodīšanas par vienu vietu augstāk startēs Niko Hilkenbergs ("Renault"), Fernando Alonso ("McLaren"), Estebans Okons ("Force India") un Markuss Ēriksons ("Sauber").

Neskatoties uz sodu, Rikjardo sacīkstēs cer uz sev veiksmīgiem apstākļiem.

"Otrajā kvalifikācijā es neizlietoju divus ultramīksto riepu komplektus, kas nozīmē, ka viens šāds jauns komplekts man būs pieejams sacīkstēs," viņš skaidro. "Ja es veiktu divus pitstopus, tas varētu nostrādāt. Drošības mašīna 15 apļus pirms finiša man būtu sapņu scenārijs."

Jau vēstīts, ka piecu starta vietu sods pienākas arī "Williams" pilotam Lensam Strolam, kura mašīnai ātrumkārba tika mainīta pēc avārijas trešajā treniņā. Komanda tika izsaukta pie tiesnešiem, lai skaidrotu, kādēļ par ātrumkārbas maiņu pirms kvalifikācijas neinformēja FIA, taču nolemts nekādus papildus sodus nepiešķirt. Strols startēs pēdējais.

Tikmēr Romēns Grožāns ("Haas") saņēmis 1000 eiro sodu par ātruma pārsniegšanu boksu celiņā kvalifikācijā. Par identisku pārkāpumu trešajos treniņbraucienos 300 eiro sods pienākas "Sauber" pilotam Antonio Džiovinaci.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


Adrians Ņūvijs. Foto: Motorsport.com

Ņūvijs pēc šīs F1 sezonas varētu pamest "Red Bull" komandu

Viena no intrigām, kas F1 aizkulisēs īpaši uzplaiksnījusi pēdējās nedēļās, ir jautājums par izcilā inženiera Adriana Ņūvija nākotni. Daudzi respektabli avoti raksta, ka pēc 19 sezonām brits pametīs "Red Bull" komandu.
Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.
Niko Hilkenbergs. Foto: Hoch Zwei/Zumapress.com/Scanpix

F1 braucējs Hilkenbergs pēc sezonas pametīs "Haas" un pievienosies "Audi"

Pieredzējušais Pirmās Formulas (F1) braucējs Niko Hilkenbergs pēc šīs sezonas pametīs "Haas" komandu un pievienosies "Sauber", kas pēc nākamās sezonas pārtaps par "Audi", šodien vēstīja abas vienības.