Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Hamiltons uzvar Ostinā, "Mercedes" izcīna Konstruktoru kausu

Hamiltons uzvar Ostinā, "Mercedes" izcīna Konstruktoru kausu
Foto: AP/Scanpix

F1 pasaules čempionāta 17. posmā, kas norisinājās ASV, par uzvarētāju kļuva Lūiss Hamiltons, tomēr tā kā Sebastians Fetels spēja finišēt otrajā vietā, titula ieguvēju nāksies noskaidrot kādās no nākamajām sacīkstēm. Tikmēr "Mercedes" komanda jau nodrošinājusi 2017. gada titulu Konstruktoru kausā.

Lielisks starts no otrās pozīcijas padevās Sebastianam Fetelam, kurš taisnē spēja nokļūt blakus kvalifikācijas uzvarētājam Lūisam Hamiltonam un pirmajā līkumā jau iebrauca kā līderis. Pirmajos apļos "Ferrari" pilotam turklāt izdevās nedaudz attālināties no "Mercedes" formulas. Tikmēr Valteri Botass ("Mercedes") startā noturēja trešo pozīciju, taču jau otrajā aplī viņam agresīvi mēģināja uzbrukt Daniels Rikjardo ("Red Bull"). Vēl pēc pāris apļiem austrālietis vēlreiz mēģināja pacelties uz trešo vietu, taču arī šoreiz pēc cīņas vairāku līkumu garumā to nespēja paveikt.

Fetels vadību noturēja līdz sestajam aplim, kad Hamiltons vācieša nelielo pārsvaru bija sadeldējis un vienā no līkumiem veica apdzīšanas manevru, nokļūstot pirmajā pozīcijā. Britu pilots uzreiz spēja atrauties no sekotāja, tobrīd nopietni piesakot sevi uzvarai.

Tuvojoties pirmajiem pitstopiem, Hamiltons jau visai ievērojami bija attālinājies no Fetela, kamēr tālāk aizmugurē Botass bija "aizbēdzis" no Rikjardo, kuram jau sāka uzbrukt Kimi Raikonens ("Ferrari"). Pa to laiku jau līdz sestajai pozīcijai bija pacēlies Makss Verstapens ("Red Bull"), kurš pēc soda saņemšanas startēja viens no pēdējiem.

Ātrumu zaudējušais Rikjardo bija pirmais no vadošajiem pilotiem. kurš 13. aplī devās pēc jaunām riepām. Diemžēl 16. aplī Rikjardo cīņa par punktiem un pjedestālu noslēdzās ar dzinēja defektu un izstāšanos. Austrālietis pēkšņi kļuva pavisam lēns un izbrauca zālienā, kur apstājās pavisam. Lai gan "Renault" motori sezonas laikā krietni progresējuši, tiem aizvien bieži mēdz parādīties tehniskas problēmas.

Fetels boksos iebrauca 17. aplī, Botass riepas nomainīja 19. aplī, kamēr sacensību līderis Hamiltons pie mehāniķiem iebrauca 20. aplī. Šīs stratēģijas rezultātā Hamiltons trasē atgriezās vien par mata tiesu priekšā Fetelam. Raikonens boksos pabija 21. aplī, bet vadībā tikmer izvirzījās Verstapens, kurš startēja ar cietākām riepām nekā pārējie vadošie piloti. Boksos pabijušais Hamiltons 23. aplī viņu panāca un apdzina. Arī Verstapenam riteņus drīz bija jāmaina un holandietis to paveica 25. aplī.

Tobrīd trasē lēns pēkšņi kļuva Fernando Alonso ("McLaren"), kurš pirms tam bija stabili ātrs un pretendēja uz punktiem. Diemžēl arī šajā reizē pievīla "Honda" motors, kas šogad komandai sagādājis ne mazums raižu, un Alonso bija spiests iebraukt boksos, lai izstātos.

Pēc boksu apmeklēšanas sacensības tuvojās viduspunktam. Hamiltons bija atjaunojis aptuveni četru sekunžu pārsvaru pār Fetelu, cēlā vientulībā trešajā pozīcijā turpināja braukt Botass, kuram aptuveni trīs sekundes zaudēja Raikonens, bet uz piekto vietu bija pacēlies Verstapens.

Krietni tālāk aizmugurē brauca abas "Force India" formulas. Estebans Okons ieņēma sesto pozīciju, bet Serhio Peress sūdzējās, ka var pabraukt ātrāk un prasīja komandai atļauju aizbraukt komandas biedram garām, to nesaņemot. Tikmēr abus bija noķēris Karloss Sainss, kurš aizvada savas pirmās sacīkstes "Renault" sastāvā. 34. aplī pēc cīņas vairāku līkumu garumā Sainsam izdevās apdzīt Peresu un pacelties uz septīto vietu. Okons pa to laiku bija paspējis atrauties.

Tikmēr Raikonens bija paspējis noķert Botasu un "Ferrari" pilots sāka pretendēt uz goda pjedestālu. Samērā tuvu viņiem bija nokļuvis Verstapens, kurš kopā ar komandu izvēlējās mainīt stratēģiju un jau 38. aplī devās otrajā pitstopā. Tikmēr Botass un Raikonens jau bija gandrīz noķēruši Fetelu, kurš tobrīd līderim Hamiltonam zaudēja jau astoņas sekundes un izvēlējās ilgāk negaidīt, otro reizi pēc jaunām riepām iebraucot 39. aplī. Zīmīgi, ka viņam tik tikko izdevās atgriezties trasē priekšā Verstapenam.

Ilgi sekojis konkurentam, 42. aplī Raikonens beidzot uzbruka Botasam un spēja veikt apdzīšanu. Tikmēr kļuva skaidrs, ka Fetels un Verstapens ir vienīgie no vadošajiem pilotiem, kuri izvēlējušies divu pitstopu stratēģiju. Ar jaunām riepām Fetelam izdevās noķert Botasu un piecus apļus pirms finiša apdzīt viņu cīņā par trešo vietu. Arī Verstapens ar "svaigākām" riepām uzreiz sāka vajāt Botasu un 52. aplī atbīdīja somu jau uz piekto pozīciju. Botasa pārsvars pār Okonu tobrīd bija tik liels, ka tika lemts par labu otrajam pitstopam.

Pa to laiku Fetels jau bija nokļuvis klāt Raikonenam, kurš bez cīņas palaida savu komandas biedru priekšā, ļaujot vācietim atgriezties otrajā pozīcijā. Hamiltons bija jau 15 sekundes priekšā un viņu noķert nebija cerību.

Hamiltonam izdevās finišu šķersot pirmajam, izcīnot jau 62. uzvaru karjerā. Fetels finišēja otrais, liedzot Hamiltonam jau šajā posmā nodrošināt 2017. gada F1 titulu. Verstapens pa to laiku bija noķēris Raikonenu un dažus līkumus pirms finiša apdzina sāncensi, paceļoties uz trešo vietu. Tiesneši gan secināja, ka "Red Bull" pilots ieguvis ātruma pārvaru izbraucot no trases, par to piešķirot viņam piecu sekunžu sodu. Uz pjedestāla līdz ar to kāpa Raikonen.

Botass finišēja piektais, tālāk aizmugurē aiz viņa sacensības pabeidzot Okonam, Sainsam un Peresam. Pirmo desmitnieku noslēdza Felipe Masa ("Williams") un Daņils Kvjats ("Toro Rosso"), kurš atgriezās F1 čempionātā pēc divu posmu izlaišanas.

"Mercedes" komanda Ostinā nodrošināja uzvaru 2017. gada Konstruktoru kausā, kas vācu autoražotājam ir jau ceturtais tituls pēc kārtas.

Līdz Formula 1 sezonas beigām atlikuši vēl trīs posmi. Nākamais no tiem risināsies jau pēc nedēļas, 29. oktobrī, kad piloti tiksies, lai sacenstos Meksikas galvaspilsētas Mehiko sacīkšu trasē. Pirms šīm sacīkstēm Hamiltona pārsvars pār Fetelu ir 66 punkti, bet Botass izredzes uz titulu zaudējis.

ASV Grand Prix rezultāti

VietaPilotsKomandaApļiRezultāts
1.Lūiss HamiltonsMercedes561:33:50.993
2.Sebastians FetelsFerrari56+10.143
3.Kimi RaikonensFerrari56+15.779
4.Makss VerstapensRed Bull/Renault56+16.768
5.Valteri BotassMercedes56+34.967
6.Estebans OkonsForce India/Mercedes56+1:30.980
7.Karloss SainssRenault56+1:32.944
8.Serhio PeresForce India/Mercedes55+1 aplis
9.Felipe MasaWilliams/Mercedes55+1 aplis
10.Daņils KvjatsToro Rosso/Renault55+1 aplis
11.Lenss StrolsWilliams/Mercedes55+1 aplis
12.Stofels VandūrnsMcLaren/Honda55+1 aplis
13.Brendons HārtlijsToro Rosso/Renault55+1 aplis
14.Romēns GrožānsHaas/Ferrari55+1 aplis
15.Markuss ĒriksonsSauber/Ferrari55+1 aplis
16.Kevins MagnusensHaas/Ferrari55+1 aplis
-Fernando AlonsoMcLaren/Honda24Dzinējs
-Daniels RikjardoRed Bull/Renault14Dzinējs
-Paskāls VerleinsSauber/Ferrari5Sadursme
-Niko HilkenbergsRenault3Dzinējs

F1 kopvērtējums pēc 17. posma

VietaPilotsPunktiVietaKonstruktorsPunkti
1.Lūiss Hamiltons3311.Mercedes575
2.Sebastians Fetels2652.Ferrari428
3.Valteri Botass2443.Red Bull/Renault315
4.Daniels Rikjardo1924.Force India/Mercedes159
5.Kimi Raikonens1635.Williams/Mercedes68
6.Makss Verstapens1236.Toro Rosso/Renault53
7.Serhio Peress867.Renault48
8.Estebans Okons738.Haas/Ferrari43
9.Karloss Sainss549.McLaren/Honda23
10.Felipe Masa3610.Sauber/Ferrari5
11.Niko Hilkenbergs34
12.Laenss Strols32
13.Romēns Grožāns28
14.Kevins Magnusens15
15.Stofels Vandūrns13
16.Fernando Alonso10
17.Džolions Palmers8
18.Paskāls Verleins5
19.Daņils Kvjats5
20.Markuss Ēriksons0
21.Antonio Džovinaci0
22.Pjērs Gaslī0
23.Brendons Hārtlijs0

, 2017-10-22 23:54, pirms 7 gadiem
Sainz malacis. Pirmā sacīkste pie reņikiem un punktos. Renault pamatīgi sačakarēja sezonu ar Palmeru nūbojoties. Kimi gandrīz pakāsa 3.vietu, tik pamatīgi sabremzēja pirms finiša, bet pietika sekundes.
, 2017-10-22 23:57, pirms 7 gadiem
Kā braucējs jau labs tas snikers,bet uzvedība uz podiuma vienkārši pretīga. Kamēr Bolts intervē otru,pienāk un uzlej šampanieti. Un nav pirmā reize,kad viņš to dara.
, 2017-10-23 00:04, pirms 7 gadiem
Prieks par Sainz,skrobe par Alonso,bet sacikste bija intresananta,ja neskaita ka Verstapenam iedeva sodu,kaut ari izskatijas loti labs...Apsveicu Mersedes ar Konstroktora kausa izcinisanu,un protams,Hamiltons jau praktiski ir cempions....
, 2017-10-23 00:05, pirms 7 gadiem
Par to, ka Verstapens izvairījās no Kimi, iedod 5 sekundes.
Tikko iedeva kārtis rokās maksim, un nākošajā situācijā arpusē esošais pilots izlidos no trases, un Maksis varēs pateikt, ka es nedrīkstu izvairīties, izbraucot no trases, jo man par to iedos sodu.
Hamiltons bija un ir Austinas karalis, neviens nespēja pabraukt tādā ātrumā un piedevām vēl tikai viens boksu stops, līdz ar to, Feteļš tikai 5 apļus bija vadībā un bija spiests noskatīties, kā tiek apēsts bez sāls.
RTL labi izsmēja Honda - Honda sašutusi, ka piloti neko nesaka par jaudīgāku dzinēju. Kad Alonso uzprasīja, cik ta zirgi ir klāt, Hondas atbilde - veseli 3 HP. 900 vai 903 tam hlama neko nedod Alonso atbilde.,
, 2017-10-23 00:07, pirms 7 gadiem
Jāsaka, ka tiesnešiem laikam ērgļa acs Makša gadījumā! Pavērojiet palēninājumā brīvo vietu starp mašīnām un stūres kustību. https://www.youtube.com/watch?v=tln...
, 2017-10-23 00:17, pirms 7 gadiem
archdevil rakstīja: Par to, ka Verstapens izvairījās no Kimi, iedod 5 sekundes.
Tikko iedeva kārtis rokās maksim, un nākošajā situācijā arpusē esošais pilots izlidos no trases, un Maksis varēs pateikt, ka es nedrīkstu izvairīties, izbraucot no trases, jo man par to iedos sodu.
Hamiltons bija un ir Austinas karalis, neviens nespēja pabraukt tādā ātrumā un piedevām vēl tikai viens boksu stops, līdz ar to, Feteļš tikai 5 apļus bija vadībā un bija spiests noskatīties, kā tiek apēsts bez sāls.
RTL labi izsmēja Honda - Honda sašutusi, ka piloti neko nesaka par jaudīgāku dzinēju. Kad Alonso uzprasīja, cik ta zirgi ir klāt, Hondas atbilde - veseli 3 HP. 900 vai 903 tam hlama neko nedod Alonso atbilde.,
Tizleni,tad jau katrs varētu kādā asajā pagriezienā cirst iekšā pāri apmalēm un apdzīt. Ar tādu trajektoriju Makss nekad nevarētu izbraukt trases robežās nesaskaroties ar Kimi. Un ja jau izvairijies,tad pēc tam palaid atpakaļ,ja jau apdzini ārpus trases. Lai gan, diezgan tups komentārs no jūsu puses...
, 2017-10-23 00:31, pirms 7 gadiem
RonaldoTheBest rakstīja: Tizleni,tad jau katrs varētu kādā asajā pagriezienā cirst iekšā pāri apmalēm un apdzīt. Ar tādu trajektoriju Makss nekad nevarētu izbraukt trases robežās nesaskaroties ar Kimi. Un ja jau izvairijies,tad pēc tam palaid atpakaļ,ja jau apdzini ārpus trases. Lai gan, diezgan tups komentārs no jūsu puses...
pirms apsaukājies noskaties ne VSB pārraidi, kur komentātori ir bijušie braucēji. RTL un SKY analizē visu, un nevienam nav skaidrs par pirmo apli tāpēc iesaku izdarīt secinājumus no Magnusena un Werlaina sadursmes - brauc pāri apmalēm, ārpus trases pat izbrauc, un tiesneši pateica, ka pat nav vērts izskatīt. un arī RTL teica, ka, ja Makša vietā būtu Magnusens, Kimi gonka būtu beigusies vai nu bortos, vai nu ar salauztu radiatoru. Tāpēc Kimi bija jāatstāj vieta, jo maksim bija priekšroka, jo atradās iekšmalā.
Un dienas moments bija tieši šī apdzīšana pēdējā aplī, pārējā gonka bija neinteresanta un nebaudāma.
, 2017-10-23 00:46, pirms 7 gadiem
Neesmu bijušais braucējs vai SKY/RTL eksperts, bet domāju ka sods ir pamatots. nebija jau gluži tā, ka Makss līkumā bija blakus Kimi. Kimi "aizvēra durvis" un ja tev nepietiek vietas, lai veiktu manevru, tu piebremzē un meklē nākamo iespēju nevis konkrēti nogriez trasi.
Lielākā problēma ir tiesneši, kuri līdzīgas situācijas(pārsvarā gan atstājot trasi līkuma ārmalā) ignorē un FIA nejēdzīgā apmātība ar drošību. Ja trases malās būtu apmales un zāle vai grants joslas, neviens speciāli nebrauktu ārpus trases.
, 2017-10-23 01:19, pirms 7 gadiem
archdevil rakstīja: pirms apsaukājies noskaties ne VSB pārraidi, kur komentātori ir bijušie braucēji. RTL un SKY analizē visu, un nevienam nav skaidrs par pirmo apli tāpēc iesaku izdarīt secinājumus no Magnusena un Werlaina sadursmes - brauc pāri apmalēm, ārpus trases pat izbrauc, un tiesneši pateica, ka pat nav vērts izskatīt. un arī RTL teica, ka, ja Makša vietā būtu Magnusens, Kimi gonka būtu beigusies vai nu bortos, vai nu ar salauztu radiatoru. Tāpēc Kimi bija jāatstāj vieta, jo maksim bija priekšroka, jo atradās iekšmalā.
Un dienas moments bija tieši šī apdzīšana pēdējā aplī, pārējā gonka bija neinteresanta un nebaudāma.
Esi pārāk daudz sadomājies, un viss. Noteikumi rakstīti vienādi visiem, taču katra epizode jāvērtē atsevišķi, divu vienādu nav. Ja kādas cīņas rezultātā nav iegūts izteikts labums pret konkurentu, arī tiesneši to ņem vērā. Maksis ieguva tiešu labumu pēdējā aplī, izbraucot ārpus trases, tādējādi iegūstot negodīgu priekšrocību pār konkurentu, kas ir aizliegts. Gribi teikt, ka esi gudrāks par tiesnešiem?
Bet Kimi vispār nebija ar Verstapenu jācīnās, viņam bija jāpaliek 2.vietā. Pirms Verstapens tika viņam klāt, Kimi krietni piebremzēja, lai palaistu garām Fetelu, kaut gan šoreiz no tā nekāda reāla labuma arī pašam Fetelam nebija. Un nav teikts, ka Fetels spētu apdzīt Kimi trasē, ja līdz reālai cīņai nonāktu... Lai vai kā, šogad vairs nekā interesanta nav, ja nu vienīgi savstarpējās cīņas atlikušajos posmos. Bet Mercedes, izskatās, jau šobrīd saviem pilotiem dod dažādas raudzes mašīnas... Un tas ir pretīgi.
, 2017-10-23 02:53, pirms 7 gadiem
denebs rakstīja: Esi pārāk daudz sadomājies, un viss. Noteikumi rakstīti vienādi visiem, taču katra epizode jāvērtē atsevišķi, divu vienādu nav. Ja kādas cīņas rezultātā nav iegūts izteikts labums pret konkurentu, arī tiesneši to ņem vērā. Maksis ieguva tiešu labumu pēdējā aplī, izbraucot ārpus trases, tādējādi iegūstot negodīgu priekšrocību pār konkurentu, kas ir aizliegts. Gribi teikt, ka esi gudrāks par tiesnešiem?
Bet Kimi vispār nebija ar Verstapenu jācīnās, viņam bija jāpaliek 2.vietā. Pirms Verstapens tika viņam klāt, Kimi krietni piebremzēja, lai palaistu garām Fetelu, kaut gan šoreiz no tā nekāda reāla labuma arī pašam Fetelam nebija. Un nav teikts, ka Fetels spētu apdzīt Kimi trasē, ja līdz reālai cīņai nonāktu... Lai vai kā, šogad vairs nekā interesanta nav, ja nu vienīgi savstarpējās cīņas atlikušajos posmos. Bet Mercedes, izskatās, jau šobrīd saviem pilotiem dod dažādas raudzes mašīnas... Un tas ir pretīgi.
Jaa jaa.. tiesnesi vienmer labak zina, ari, kad futbola neieskaita vartus, kad bumba bijusi vartos utt.. tiesnesi ir gudrakie, vienalga ko saka kads bijusais braucejs vai vel kads..

Otrkart, ja fetels ar kimi cinitos tad max viniem abiem loti atri piebrauktu klat, tapec abiem ferrari naca par labu, ka necinijas, pie tam fetels piebremzeja, lai kimi dsbutu drs
, 2017-10-23 03:57, pirms 7 gadiem
Viennozīmīgi Max izbrauca āra no trases un trešā vieta pienākas Kimi, bija viņš pelnījis otro, bet komandas interesēs atdeva vietu Fetelam, lai gan daudz ko tas neko nemainīs un varam mierīgi apsveikt Luisu ar 4 čempiona titulu
, 2017-10-23 09:46, pirms 7 gadiem
archdevil rakstīja: Par to, ka Verstapens izvairījās no Kimi, iedod 5 sekundes.
Tikko iedeva kārtis rokās maksim, un nākošajā situācijā arpusē esošais pilots izlidos no trases, un Maksis varēs pateikt, ka es nedrīkstu izvairīties, izbraucot no trases, jo man par to iedos sodu.
Hamiltons bija un ir Austinas karalis, neviens nespēja pabraukt tādā ātrumā un piedevām vēl tikai viens boksu stops, līdz ar to, Feteļš tikai 5 apļus bija vadībā un bija spiests noskatīties, kā tiek apēsts bez sāls.
RTL labi izsmēja Honda - Honda sašutusi, ka piloti neko nesaka par jaudīgāku dzinēju. Kad Alonso uzprasīja, cik ta zirgi ir klāt, Hondas atbilde - veseli 3 HP. 900 vai 903 tam hlama neko nedod Alonso atbilde.,
Tas par to Verstapenam, ko viņš citiem visas sezonas gaitā ir sadarījis. Par Spa, kur nagla tieši Raikonenam aizgrieza priekšā. Viņš ir ātrs un māk apdzīt, bet reizēm tas ir tikai uz tā rēķina, ka citi uzmanās un nesataisa ziepes! Ja viņam gadītos ceļā tāds pats kā viņš, kas dara ko izdomājis īsti nerēķinoties ar otru, tad abi beigtu drošības joslā sacīkstes!
, 2017-10-23 11:40, pirms 7 gadiem
Macaron* rakstīja: Viennozīmīgi Max izbrauca āra no trases un trešā vieta pienākas Kimi, bija viņš pelnījis otro, bet komandas interesēs atdeva vietu Fetelam, lai gan daudz ko tas neko nemainīs un varam mierīgi apsveikt Luisu ar 4 čempiona titulu
kāpēc domā, ka Fetels neapdzīti Kimi? un otrkārt - Max būtu viņus abus uzreiz noķēris, ja sāktu cīnīties, tāpēc nevajag rakstīt kas kam pienācās.. Vetelam pienācās uzvarētu un hamiltonam izstāties, jo Fetels pirms tam izstājās
, 2017-10-23 11:41, pirms 7 gadiem
KobeB24 rakstīja: Tas par to Verstapenam, ko viņš citiem visas sezonas gaitā ir sadarījis. Par Spa, kur nagla tieši Raikonenam aizgrieza priekšā. Viņš ir ātrs un māk apdzīt, bet reizēm tas ir tikai uz tā rēķina, ka citi uzmanās un nesataisa ziepes! Ja viņam gadītos ceļā tāds pats kā viņš, kas dara ko izdomājis īsti nerēķinoties ar otru, tad abi beigtu drošības joslā sacīkstes!
ja gadītos tāds pats? nu lai gadās - bet negadās un tas tāpēc, ka viņš nemīž! ir viņš labs un būs vēl labāks! prieks skatīties kā viņš mauc apdzīšanas atrod, kur citi pat nemēģina
, 2017-10-23 12:04, pirms 7 gadiem
kungs rakstīja: ja gadītos tāds pats? nu lai gadās - bet negadās un tas tāpēc, ka viņš nemīž! ir viņš labs un būs vēl labāks! prieks skatīties kā viņš mauc apdzīšanas atrod, kur citi pat nemēģina
Nav runa par to, ka nemīž, bet māksla ir apdzīt bez incedentiem! Verstapens apdzen vai viņu apdzen vienmēr tiek apspriests, jo kaut kas kādam nepatīk Kad Hamiltons iet no apakšas uz augšu, vai Fetels, tad nav tādas diskusijas. Kaut gan jāatzīst, ka tie ar ir savārījuši ziepes savulaik.
Pagaidām Verstapens ir nestabils un pārāk pārgalvīgs, kad tas nostabilizēsies, tad arī varēs viņu pieskaitīt augšgalam. Pagaidām viņš uzvar vienu gonku, 7 izstājās 1. līkumā vai 1. aplī un ar tādu sniegumu par čempionu nevar kļūt!
, 2017-10-23 12:07, pirms 7 gadiem
kungs rakstīja: kāpēc domā, ka Fetels neapdzīti Kimi? un otrkārt - Max būtu viņus abus uzreiz noķēris, ja sāktu cīnīties, tāpēc nevajag rakstīt kas kam pienācās.. Vetelam pienācās uzvarētu un hamiltonam izstāties, jo Fetels pirms tam izstājās
Hamiltonam bija gana daudz ķibeles sezonas sākumā, kad Fettelam viss gāja kā smērēts. Tā kā viss ir samērā līdzsvarā, bet Mercedess ir labāka mašīna pagaidām, kaut šosezon pārsvars nav tik liels, piloti protams arī daudz ko nosaka.
, 2017-10-23 14:33, pirms 7 gadiem
Protams, ka MB ir labākie auto.. bet nav vairs tās dominances, jo Botas nav uzreiz aiz Hamiltona

bet nākamā sezona solās būt interesanta! šī gan kopumā ir ļoti laba
, 2017-10-23 16:34, pirms 7 gadiem
KobeB24 rakstīja: Nav runa par to, ka nemīž, bet māksla ir apdzīt bez incedentiem! Verstapens apdzen vai viņu apdzen vienmēr tiek apspriests, jo kaut kas kādam nepatīk Kad Hamiltons iet no apakšas uz augšu, vai Fetels, tad nav tādas diskusijas. Kaut gan jāatzīst, ka tie ar ir savārījuši ziepes savulaik.
Pagaidām Verstapens ir nestabils un pārāk pārgalvīgs, kad tas nostabilizēsies, tad arī varēs viņu pieskaitīt augšgalam. Pagaidām viņš uzvar vienu gonku, 7 izstājās 1. līkumā vai 1. aplī un ar tādu sniegumu par čempionu nevar kļūt!
Par izstāšanos - divas reizes Ferrari izsita, pārējais motors, līdz ar to, kad rullē, tad cīnās par uzvaru ar zobiem un nagiem. Tas ir viss, ko vajag skatītājiem.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.