Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Raikonens uzvar balsojumā par gada labāko radio sarunu

"Formula 1" čempionāta rīkotāji līdzjutējus aicināja piedalīties balsojumā, piedāvājot no desmit izvēlētajām 2017. gada radio sarunām starp pilotiem un komandām nosakot labāko. Uzvaru šajā balsojumā ieguva Kimi Raikonens.

Balsojumā piedalījās desmitiem tūkstoši F1 fanu, un lielāko skaitu balsu saņēma Raikonena izteikumi "Ferrari" komandai šī gada posmā Azerbaidžānā, kad sportists neatlaidīgi pieprasīja, lai viņam pasniedz cimdus un stūri.

Kopumā bija izvēlētas desmit dažādas radio sarunas. Otro vietu ieguva Fernando Alonso saruna ar "McLaren" komandu Itālijas posma laikā, kad spānis bija sašutis par "Renault" pilota Džoliona Palmera rīcību trasē un to, ka brits par to saņēmis tikai piecu sekunžu sodu. Kad Palmers bija spiests izstāties, Alonso to nosauca par karmu.

Savukārt trešajā vietā iebalsota radio saruna, kas notika Monako posmā, kad Alonso bija devies uz "Indy 500" sacīkstēm ASV, bet viņa vietā F1 bolīdā uz šīm sacīkstēm atgriezās Džensons Batons. Pirms starta Alonso tiešajā sarunā novēlēja Batonam veiksmi un piekodināja parūpēties par viņa mašīnu, uz ko Batons atbildēja jokojot, sakot, ka pieslapinās Alonso sēdekli.

Visas desmit balsojumam izvirzītās radio sarunas var noklausīties un noskatīties šeit: https://www.formula1.com/en/latest/...

Balsojumā uzvarējusī radio saruna:


Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.
Niko Hilkenbergs. Foto: Hoch Zwei/Zumapress.com/Scanpix

F1 braucējs Hilkenbergs pēc sezonas pametīs "Haas" un pievienosies "Audi"

Pieredzējušais Pirmās Formulas (F1) braucējs Niko Hilkenbergs pēc šīs sezonas pametīs "Haas" komandu un pievienosies "Sauber", kas pēc nākamās sezonas pārtaps par "Audi", šodien vēstīja abas vienības.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.