Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Kubica vēl tuvāk, lai atgrieztos F1 - Abū Dabī testēs šī gada formulu

Kubica vēl tuvāk, lai atgrieztos F1 - Abū Dabī testēs šī gada formulu
Roberts Kubica
Foto: imago/Eibner/Scanpix

"Williams" komanda Robertam Kubicam šogad piedāvās vēl vienu iespēju aizvadīt F1 testus, turklāt ar aktuālās sezonas sacīkšu formulu. Polis aizvien ir viens no galvenajiem pretendentiem uz vietu komandas sastāvā 2018. gada sezonā.

Felipe Masa jau paziņojis par karjeras beigšanu, līdz ar to ir pilnīgi skaidrs, ka nākamajā "Formula 1" sezonā "Williams" komandas sastāvs būs savādāks. Finansiālu atbalstu komandai sniedzošais Lenss Strols paliks sastāvā, bet uz Masas vietu pretendē ne vien Kubica, bet arī pašreizējais "Williams" testpilots Pols di Resta, tāpat no "Toro Rosso" izmestais Daņils Kvjats, kā arī Paskāls Verleins, kuram visticamāk nebūs iespējas vēl vienu sezonu startēt "Sauber" vienībā.

Uzreiz pēc šīs sezonas beigām Abū Dabī trasē notiks oficiālie F1 riepu testi, un "Williams" plāno tajos dot iespēju 32 gadus vecajam Kubicam izmēģināt spēkus pie šī gada modeļa "FW40" stūres. Kubica testus veiks vienu dienu, taču nav zināms, kuram būs iespēja testos piedalīties otrajā dienā.

Iepriekš Kubica jau veica testus Silverstounā un Hungaroringā, kur sportistam bija jābrauc ar 2014. gada modeļa mašīnu.

Zināms, ka "Williams" nesteidzas ar lēmuma pieņemšanu un nākamā gada otru pilotu gatavojas paziņot ne ātrāk kā decembrī. Pēc neoficiālas, bet drošas informācijas, Kubicas menedžments šobrīd strādā pie tā, lai piesaistītu finansējumu, tādā veidā "atvieglojot" komandas vadības lēmuma pieņemšanu par labu poļu autosportistam.

Septiņas no desmit komandām nākamā gada pilotus jau paziņojušas, taču to vēl nav izdarījušas "Williams", kā arī "Toro Rosso" un "Sauber". "Toro Rosso" komandā vistcamāk brauks Pjērs Gaslī un Brendons Hārtlijs, lai gan arī tas nav pilnīgi skaidrs, kamēr "Sauber" sastāvā vietu visticamāk saglabās Markuss Ēriksons, kuram ir dāsni sponsori, bet otru vietu visticamāk ieņems kāds no debitantiem.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...


, 2017-11-15 00:08, pirms 6 gadiem
Ļoti ceru,ka Kubica atgriezīsies F1. Tas būtu stāsts ar laimīgām beigām.
, 2017-11-15 08:33, pirms 6 gadiem
būsim realisti tajā laikā kad Kubica startēja, viņa līmeņa braucēji bija maz. Tagad atgiresties pie tam 32 gados un cerēt uz augstiem rezultātiem būs grūti. varbūt pa punktiem spēs cīnīties, bet ne katrās sacīkstēs. Williams arī nav īpaši konkurētspējīga
, 2017-11-15 14:24, pirms 6 gadiem
pūce rakstīja: būsim realisti tajā laikā kad Kubica startēja, viņa līmeņa braucēji bija maz. Tagad atgiresties pie tam 32 gados un cerēt uz augstiem rezultātiem būs grūti. varbūt pa punktiem spēs cīnīties, bet ne katrās sacīkstēs. Williams arī nav īpaši konkurētspējīga
Ko nozime busim reali? Tu zini cik vins trenejas un ko dara?
, 2017-11-15 14:28, pirms 6 gadiem
pūce rakstīja: būsim realisti tajā laikā kad Kubica startēja, viņa līmeņa braucēji bija maz. Tagad atgiresties pie tam 32 gados un cerēt uz augstiem rezultātiem būs grūti. varbūt pa punktiem spēs cīnīties, bet ne katrās sacīkstēs. Williams arī nav īpaši konkurētspējīga
Kas tad ir nācis klāt? Viens Verstapens? Pārējie jau ir tie paši tikai vecāki...
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.
Foto: f1.com
4

Plāno veikt izmaiņas F1 punktu skaitīšanas sistēmā

Šonedēļ F1 komisijas sēdē Ženēvā plānots diskutēt par izmaiņām punktu skaitīšanas sistēmā. Stāties spēkā tās varētu jau nākamajā sezonā.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Antonelli aizvadījis pirmos F1 testus

Turpinoties intrigām ap jaunā talanta Andrea Kimi Antonelli nākotni, itāļu pilots aizvadījis savā karjerā pirmos F1 testus "Mercedes" komandas sastāvā.