Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Silverstouna lauž līgumu par F1 posma rīkošanu

Silverstouna lauž līgumu par F1 posma rīkošanu
Foto: REUTERS/Reuters

Silverstounas sacīkšu trases īpašnieki apstiprinājuši, ka nolemts izmantot punktu līgumā un lauzt līgumu par F1 posma rīkošanu pēc 2019. gada. Tas gan nenozīmē, ka leģendārā trase pazudīs no kalendāra.

Lielbritānijas sacīkšu braucēju klubs (BRDC) apstiprinājis, ka F1 posms Silverstounā notiks vēl arī 2018. un 2019. gadā, bet pēc tam līgumsaistības vairs nebūs spēkā.

Pēdējos gados Lielbritānijas "Grand Prix" posms tā rīkotājiem nesis zaudējumus, tādēļ šāds solis sperts ar mērķi vienoties par jauniem nosacījumiem sākot ar 2020. gadu.

Kad 2010. gadā tika noslēgts ilgtermiņa kontrakts par posma rīkošanu Silverstounā, nosacījumi paredzēja, ka organizatori pirmajā līguma termiņa gadā par atrašanos F1 kalendārā maksā 12.9 miljonus eiro, bet ar katru nākamo gadu šī summa pieaugtu par 5%, 2026. gadā sasniedzot 28 miljonus. Šogad par posma rīkošanu jāmaksā 18.1 miljons eiro.

2015. gadā zaudējumi par Lielbritānijas "Grand Prix" rīkošanu sastādīja 3.1 miljonu eiro, kamēr pērn zaudējumu summa pieauga jau līdz gandrīz 5.4 miljoniem.

Lai gan šobrīd jau izplatījušās runas, ka pēc 2019. gada Lielbritānijas "Grand Prix" varētu pārcelties uz Londonu, ir pamatotas cerības, ka ar jauno F1 īpašnieci "Liberty Media" izdosies vienoties par izdevīgākiem līguma nosacījumiem un čempionāts vēl ilgus gadus notiks Silverstounā.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...


, 2017-07-12 15:38, pirms 7 gadiem
Man jau liekas, ka F1 orgiem vajadzētu maksāt trasei par tās izmantošanu, nevis trasei maksāt lai tā tiktu izmantota kalendārā. Bet %% par ienākumiem gan atskaitītu back F1, jo tikai tādā veidā F1 orgi būtu ieinteresēti kaut ko sākt darīt lai ieinteresētu skatītājus.
, 2017-07-12 15:49, pirms 7 gadiem
Mandaliina rakstīja: Man jau liekas, ka F1 orgiem vajadzētu maksāt trasei par tās izmantošanu, nevis trasei maksāt lai tā tiktu izmantota kalendārā. Bet %% par ienākumiem gan atskaitītu back F1, jo tikai tādā veidā F1 orgi būtu ieinteresēti kaut ko sākt darīt lai ieinteresētu skatītājus.
ja? tas ir tapat ka grupa piem Metallica maksatu Rigai, lai lautu viniem tur soelet:
, 2017-07-12 16:14, pirms 7 gadiem
Maikl30 rakstīja: ja? tas ir tapat ka grupa piem Metallica maksatu Rigai, lai lautu viniem tur soelet:
Salīdzinājums nav korekts - ir trases, kuras neko nemaksā, piemēram, Monako. Un konkordijas līgums nosaka, ka šī trase ir obligāta kalendārā un tikai Alberta un viņa senča pozitīvā attieksme pret F1 nostrādā, lai no tā cirka vēl neprasītu naudu par to, ka uz nedēļu ir paralizēta puse no visas firsta teritorijas (Monako lielāko ienākumu budžetā dod kazino, kuram gonku laikā var tikai pieiet nevis piebraukt). Līdzīgi ir ar vēl pāris trasēm.
Domāju, ka Silverstona varētu izmantot šo apstākli un nospiest no cenu lejā uz kādiem 10 mio, tad būtu rentabls pasākums. Argumenti ir labi, piemēram, vismaz 100000 skatītāji katru gadu (kas citām trasēm ir kosmoss), specifiskais anglijas tirgus + 7 komandas ir 50km rādiusā ap trasi. Vēl varētu spiest uz to, ka komandām patīk šī trase.
, 2017-07-12 17:58, pirms 7 gadiem
Maikl30 rakstīja: ja? tas ir tapat ka grupa piem Metallica maksatu Rigai, lai lautu viniem tur soelet:
pareizi būtu prasīt % no ienākumiem nevis tupa prasīt naudu ņemto vēra ka popularitāte iet uz leju
, 2017-07-12 23:12, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: pareizi būtu prasīt % no ienākumiem nevis tupa prasīt naudu ņemto vēra ka popularitāte iet uz leju
Augšā - lejā ir mainīgs lielums... Pēdējās tendences liek domāt, ka vilnis ceļas uz augšu.
Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.
Niko Hilkenbergs. Foto: Hoch Zwei/Zumapress.com/Scanpix

F1 braucējs Hilkenbergs pēc sezonas pametīs "Haas" un pievienosies "Audi"

Pieredzējušais Pirmās Formulas (F1) braucējs Niko Hilkenbergs pēc šīs sezonas pametīs "Haas" komandu un pievienosies "Sauber", kas pēc nākamās sezonas pārtaps par "Audi", šodien vēstīja abas vienības.
Serhio Peress. Foto: Motorsport.com
2

Visvairāk soda punktus iekrājuši Peress un Sardžents

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā ir "Formula 1" braucēju starpā? Visvairāk soda punktus pašlaik sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.