Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Nitišs: "Rezultātu šobrīd vairs nevaru izmainīt"

Nitišs: "Rezultātu šobrīd vairs nevaru izmainīt"
Nitišs cīņā ar konkurentu
Foto: Olsbergs MSE

Sestdien un svētdien Rosario pilsētā Argentīnā norisinājās 2015. gada Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) noslēdzošais posms. Jēkabpilietis Reinis Nitišs sacensībās ierindojās 14. vietā, un savu otro sezonu pilnpiedziņas Supercar klasē noslēdza 7. vietā

Otro gadu pēc kārtas Pasaules RX noslēdzošais posms notika Argentīnā. Ja pērn sacensības sarīkoja Sanluisā, tad šogad tās pārceltas uz valsts trešo lielāko pilsētu Rosario, kas atrodas 300 km attālumā no galvaspilsētas Buenosairesas. Pasaules RX posms norisinājās pieckārtējā Formula 1 čempiona Juan Manuel Fangio vārdā nosauktā autotrasē, kurā šogad tika izveidots arī 1033 metrus garš rallijkrosa prasībām atbilstošs aplis.

Sacensības Rosario pavadīja saulaini un silti laika apstākļi, kas lutināja klātesošos skatītājus, vienlaicīgi sagādājot pamatīgas galvassāpes posma rīkotājiem, kas visas nedēļas nogales laikā cīnījās ar sporta automašīnu saceltajām putekļu vērpetēm. Lai gan trases sagatavošanā ieguldīts rūpīgs darbs, tas neļāva izvairīties no izmaiņām sacensību programmā – Argentīnas posma pusfināla dalībnieki tika noskaidroti pēc trim, nevis četrām kvalifikācijas kārtām, kā tas ierasts citos čempionāta posmos.

Reinis Nitišs pirmajā kvalifikācijas kārtā uzrādīja 7. ātrāko laiku, otrajā kārtā – 13., bet izšķirošās kārtas braucienā viņš pieļāva kļūdu, izbraucot ārpus trases robežām, par ko saņēma piecu sekunžu sodu. Lai gan tiesneši savu sākotnējo lēmumu mainīja un sodu atcēla, pēc neilga laika šis lēmums tika mainīts un sods tika atjaunots. Tā rezultātā, Nitišam trešās kārtas kopvērtējumā 17. ātrākais laiks, kas visu kvalifikācijas kārtu kopsummā latvieti ierindoja 14. vietā, ar ko bija nepietiekami, lai kvalificētos pusfinālam.

''Sacensības Rosario lieliski raksturo arī visu sezonu kopumā, kuras laikā parādītais sniegums bija nevienmērīgs, panākumiem mijoties ar kļūdām, tehniskiem defektiem vai neveiksmīgām apstākļu sakritībām. Atskatoties uz šosezon paveikto, nepamet nepadarīta darba sajūta, jo ne sasniegtais Argentīnā, ne arī sezonā kopumā neatspoguļo mūsu patieso ātrumu.''

''Rezultātu šobrīd vairs nevaru izmainīt, tomēr nedrīkst par zemu novērtēt septīto vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā. Jā, trešā vieta pirms gada bija augstvērtīgāks sasniegums, bet kopš tā brīža čempionāts straujiem soļiem gājis uz priekšu, un nosargāt vietu starp vadošajiem braucējiem kļūst arvien sarežģītāk. No šī čempionāta mums atliek iegaumēt visas gūtās zināšanas, un tās gudri pielietot nākotnē. Liels paldies Olsbergs MSE komandai par Ford Fiesta ST automašīnas sagatavošanu un uzturēšanu visas sezonas laikā. Tas nekad nav bijis viegls darbs, un arī šogad mehāniķi strādāja ļoti garas darba stundas. Liels paldies arī manai ģimenei, kas allaž ir stāvējusi man ne tikai blakus, bet arī aizmugurē, atbalstot brīžos, kad tas bijis nepieciešams visvairāk!
Silti sveicieni maniem atbalstītājiem un sponsoriem, bez kuru gādības starts pasaules čempionātā nebūtu iespējams. Kā arī, karsti sveicieni visiem visiem faniem, kas savu laiku izlēmuši veltīt rallijkrosam. Šī tiešām ir ļoti aizraujoša autosporta disciplīna, tāpēc man ir neizsakāms prieks, ka jau nākamgad varēšu startēt Latvijā, Jūsu acu priekšā! Paldies Jums, un uz tikšanos 2016. gadā!” tā Reinis Nitišs.

2015. GADA FIA PASAULES RALLIJKROSA ČEMPIONĀTA KOPVĒRTĒJUMS

V.PilotsKomandaPunkti
1.Petter SolbergSDRX301
2.Timmy HansenPeugeot Hansen275
3.Johan KristofferssonVolkswagen Team Sweden234
4.Andreas BakkerudFord Olsbergs MSE232
5.Davy JeanneyPeugeot Hansen201
6.Mattias EkströmEKSRX201
7.Reinis NitišsFord Olsbergs MSE167
8.Robin Larsson-147
9.Toomas HeikkinenMarklund Motorsport137
10.Timur TimerzyanovNamus OMSE105

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts