Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

"Loko" nākamie pretinieki: Junsons, Lindbeks, Holta...

"Loko" nākamie pretinieki: Junsons, Lindbeks, Holta...
Rune Holta augusta vidū uzvarēja "Grand Prix" posmā
Foto: AFP/Scanpix Sweden

Šodien Daugavpils "Lokomotīve" Polijas 1. spīdveja līgas mačā tika pie svarīga neizšķirta viesos pret Gņežno "Start", sperot platu soli pretī otrajai vietai, kas oktobra sākumā ļautu piedalīties izslēgšanas mačos par iekļūšanu Ekstralīgā. Iespējamie pretinieki - superzvaigznes.

Skaidrs, ka iegūtais punkts viesos pret "Start" vēl neko daugavpiliešiem negarantē, taču tas bija tieši tas, kas bija nepieciešams, lai Gdaņskas "Lotos" attiecībā pret mūsu komandu vairs nebūtu nekāda nākotnes handikapa. Par to, kam jānotiek, lai "Loko" ieņemtu tik nepieciešamo otro pozīciju, rakstīts daudz ( "Lokomotīvei" Staļingradas kauja ar "Start" ), taču vēlreiz atgādināsim visu iepriekšminēto pāris teikumos.

Uz doto brīdi "Lokomotīve" no sava galvenā konkurenta uz otro vietu "Lotos" atpaliek par diviem punktiem, pie tam pretiniekiem vēl ir vienas sacīkstes rezervē. Ja pieņemam, ka "Lotos" atlikušajos mājas mačos uzvarēs gan "Marmu", gan "Start", taču neiegūs nevienu no bonuspunktiem pret šiem pretiniekiem, tad Gdaņskas pārsvars pār "Loko" sasniegs jau sešus punktus. Nekas traks, jo uzvarot mājās "Start" ar jebkādu rezultātu, kā arī "Lotos" ar vismaz pieciem punktiem, "Lokomotīve" iegūs tieši sešus punktus, kas ļaus kopvērtējumā panākt "Lotos". Tā kā savstarpējās cīņās priekšroka bijusi mums, otrā vieta tiktu "Lokomotīvei".

Ko dod šī otrā vieta? Tā dod iespēju cīnīties par vietu Ekstralīgā ar septīto spēcīgāko šīs līgas pārstāvi. Viena sacīkste būs jāaizvada mājās, bet viena viesos. Tas viss notiksies oktobra sākumā, tātad laikā, kad "Grand Prix" seriālā tiks dalītas medaļas, kā arī tiks kronēts pasaules junioru čempions. Respektīvi, laikā, kad par sacensību trūkumu nevarēs sūdzēties ne "Loko", ne potenciālā pretinieka braucēji.

Polijas Ekstralīgā jau noskaidrotas tās četras komandas, kuras turpinās cīņu par medaļām (ceturtdaļfinālā izgāzās pamatturnīra otrā labākā komanda Goržuvas "Stal" ar Tomašu Gollobu, Niki Pedersenu, Tomašu Gapinski un Mateju Žagaru ierindā, noslēdzot sezonu necilajā sestajā vietā), kā arī tās komandas, kuras sezonu noslēgs piektajā un sestajā vietā. Jau kādu laiku iepriekš bija zināmas arī divas līgas vājākās komandas, kuras savā starpā sadalīs septīto un astoto vietu - Bidgoščas "Polonia" un Čestohovas "Wlokniarz". Šī pāra uzvarētājs iegūs septīto vietu, tādējādi izslēgšanas mačos tiksies ar mūsu "Lokomotīvi".

Kas tad brauc šo komandu rindās? Krietni skaļāks ir "Polonia" sastāvs, jo šīs komandas rindās ikdienā brauc tādi slaveni braucēji kā Andreass Junsons, Antonio Lindbeks, Gžegožs Valaseks, Emīls Sajfutdinovs un Deniss Gizatuļins. Tā kā Sajfutdinovs savainojuma dēļ šosezon vairs nestartēs, komandas izredzes tikt pie septītās vietas tiek vērtētas diezgan piezemēti.

Čestohovas "Wlokniarz" var palielīties ar "Grand Prix" seriāla ceturto spēcīgāko braucēju Rūni Holtu, "Grand Prix" jaunpienācēju Taju Vofindenu, kā arī zviedriem Jonasu Davidsonu un Peteru Karslonu. Tieši Čestohovas klubam eksperti paredz uzvaru cīņā par septīto vietu, tādēļ Daugavpilī būtu iespēja redzēt vienu no šī brīža vispasaules labākajiem braucējiem Holtu, zviedru jauno talantu Davidsonu, britu cerību Vofindenu un citus ļoti laba līmeņa braucējus.

Tā kā līdz Polijas 1. spīdveja līgas sezonas noslēgumam vēl diezgan tāls ceļs ejams, nesteigsimies notikumiem pa priekšu, un plašākā pretinieku analīzē neielaidīsimies, bet galvenais, ka mēs zinām, ko uz Latviju varētu atvest "Lokomotīves" spīdvejisti. Bez šaubām, būtu interesanti...


, 2010-08-29 21:24, pirms 14 gadiem
nu problēma vēl joprojām ir arī ar poļakiem, kuri grib ieviest noteikumu, ka Ekstralīgā jābūt vismaz 3 poļu (!!!) junioriem.

Jebkurā gadījumā vajag cīnīties par Ekstralīgu, kā nekā labākā līga pasaulē, un vienīgā ne-poļu komanda tajā būtu kaut kas neredzēts un neiespējams vēl tikai pirms pāris gadiem!
Karloss Sainss un Šarls Leklērs

''Hewlett Packard'' kļūst par Ferrari titulsponsoru

''Ferrari'' F1 komanda ir parakstījusi ilgtermiņa sponsorēšanas līgumu ar amerikāņu tehnoloģiju gigantu ''Hewlett Packard''. Pēc neoficiālas informācijas darījuma vērtība ir 90 miljoni dolāru sezonā.

Klausītava | "Ideālā 1. formula ar Aldi Putniņu": Sesks un Francis par dalību WRC

Podkāstā "Ideālā 1. Formula ar Aldi Putniņu'' viesos Mārtiņš Sesks un Renārs Francis. Mārtiņš un Renārs stāsta par lēmumu startēt WRC, niansēm, ar ko atšķiras "Rally1" klases automašīna, kā arī atklāj mērķus un savus nākotnes plānus.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.