Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas komanda devīto reizi startēs "Coupe de l'Avenir" nāciju motokrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas komanda devīto reizi startēs "Coupe de l'Avenir" nāciju motokrosā
Foto: Facebook.com/MxAvenir

Šajā nedēļas nogalē Beļģijā 51. reizi norisināsies ikgadējais "Coupe de l'Avenir" motokross jeb Nākotnes cerību kausa izcīņa, kas ir nāciju sacensības jaunajiem talantiem. Arī šoreiz uz starta stāsies Latvijas komanda, kas cīņā dosies ar deviņiem braucējiem trīs ieskaites klasēs.

Sacensībās tiek vērtēts izlases sniegums 65cc, 85cc un Open (līdz 21 gadu vecumam) klasēs, kā arī iespējams izcīnīt godalgas individuāli.

Mazākajā 65cc klasē Latvijas komandu šogad pārstāvēs Ričards Jurčenko, Edvards Jēkabsons un Georgs Frīdrihsons. 85cc kategorijā komandas godu aizstāvēs Jēkabs Hudolejs, Sebastians Olsens un Kristians Baltus. Savukārt lielajā Open klasē startēs Uldis Freibergs, Alberts Knapšis un Mairis Pumpurs.

"2014. gadā manā vadībā bija pirmā reize, kad Latvijas jaunos motobraucējus iepazīstināju ar tādām sacensībām kā "Coupe de l'Avenir" motokross jeb sauktām par jauniešu un bērnu nāciju kausu," stāsta izlases vadītājs Fīlips Kempelis. "Manā skatījumā, lieliska platforma, kur uzkrāt pieredzi, iegūt kaut ko jaunu savai turpmākajai karjerai. Ne velti šim sacensību gaisam cauri gājuši liela daļa no tiem, kas šobrīd ir pasaules čempionāta virsotnē, arī tie, kas jau beiguši aktīvās sportista gaitas, bet savā laikā pat kļuvuši par pasaules čempioniem prestižākajās klasēs MX2 un MXGP."

Šogad Latvijas komanda "Coupe de l'Avenir" motokrosā startēs devīto reizi. Mairis Pumpurs ir vienīgais no pašreizējiem izlases sportistiem, kas Latviju pārstāvēja arī mūsu komandas šo sacensību debijā 2014. gadā. Pirms gada latviešu braucēji visu klašu summā ierindojās ceturtajā vietā, kamēr uzvarēja Lielbritānija, otro vietu ieņēma Francija, bet trešo - mājiniece Beļģija. Savukārt 2018. gadā Latvijas komanda izcīnīja uzvaru "Coupe de l'Avenir" kopvērtējumā.

Sacensības norisināsies 30. septembrī un 1. oktobrī.

Dalībnieku saraksts

65cc:

85cc:

Open: