Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Puodžukam, Ļebedevam un Bogdanovam - 6. vieta pirmajā "Best Pairs Cup" posmā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Puodžukam, Ļebedevam un Bogdanovam - 6. vieta pirmajā "Best Pairs Cup" posmā
Par spīti nelaimei ģimenē Ķasts Puodžuks guva visvairāk punktu no mūsu spīdvejistiem "Best Pairs Cup" pirmajā posmā Toruņā.

"Best Pairs Cup" pirmā posma sacensības Toruņas mototrekā Polijā bija pirmās šāda ranga spīdveja sacensības jaunajā sezonā pasaulē un tajās piedalījās spēcīgāko Latvijas spīdvejistu trio - Ķasts Puodžuks, Andžejs Ļebedevs un Maksims Bogdanovs (rezervists). Nekad līdz šim mūsējiem vēl nebija nācies sākt sacensību sezonu spīdveja pasaules elitē, turklāt ietekmēja dažādi nepatīkami notikumi sacensību priekšvakarā... Taču tik un tā 6. vieta pirmajā posmā - nav slikti. Tālāk jābūt tikai labāk.

Andžejs Ļebedevs nepaspēja ierasties no Čenstohovas (piedalījās divos treniņmačos vietējās Ekstralīgas komandas sastāvā) uz ceturtdienas oficiālo treniņu (aizkavēja ceļa remonts un tā radīts pamatīgs sastrēgums), savukārt Puodžuks dienu pirms sacensībām saņēma ziņu par nelaimi ģimenē - sievastēva pēkšņo nāvi... Ķasts tomēr nolēma palikt Toruņā un nobraukt sacensības, bet tikai tad (jau naktī no piektdienas uz sestdienu) doties mājup (Ķastam šīs bija vispār pirmās sacensības kopš pērn Eiropas čempionāta 2. finālposmā Toljati gūtā rokas savainojuma).
Mūsējiem - Puodžukam un Ļebedevam - tika tas gods startēt jau pirmajā braucienā un uzreiz pret pagājušā gada uzvarētājiem poļiem - slaveno Tomašu Gollobu un Adrianu Miedziņski. 2:7 (atgādināšu, ka šajās sacensības punkti par vietām braucienā sadalās citādāk - 4,3,2 un 0, kas nepieļauj neizšķirtu rezultātu braucienā). Ar šādu pašu rezultātu mūsējie piekāpās arī Dānijai, Austrālijai, Zviedrijai un Krievijai (divreiz - vienreiz Puodžuka un vienreiz Ļebedeva vietā - izbrauca arī Bogdanovs). Ar katru braucienu bija arvien labāk, taču varēja redzēt, ka ir tikai pats sezonas sākums un trūkst sacensību pieredzes, pagalam nesekmējās starti un arī motociklus ilgi nevarējām pielāgot Toruņas mototrekam, kurā neviens no mūsu trio iepriekš nebija braucis.
Pirms pēdējā brauciena ar Vāciju mums bija 10 punktu, bet vāciešiem - 11 (viņu līderis Martins Smolinskis spēja atņemt punktus krieviem, iespraukdamies starp Emīlu Saifutdinovu un Artjomu Lagutu). 6 no 10 punktiem bija Puodžuka rēķinā, pa 2 - Bogdanovam un Ļebedevam. Duelī ar vāciešiem lielisks starts padevās Puodžukam, izejā no pirmā līkuma abiem vāciešiem garām aizbrauca Ļebedevs un vedām 7:2, tomēr Smolinskim izdevās iespraukties starp mūsējiem - uzvarēja Ļebedevs, otrais Smolinskis un trešais Puodžuks, kas Latvijas pārim deva 6:3 uzvaru un 6. vietu "Best Pairs Cup" pirmajā posmā. Šajā braucienā mūsējie jau atgādināja paši sevi. Šajā posmā Puodžuks ieguva 8 punktus, Ļebedevs - 6 un Bogdanovs - 2 punktus.
Finālā uzreiz iekļuva dāņi Nikijs Pedersens un Hanss Kristians Iversens (visvairāk punktu pēc pāru tikšanās katrs pret katru), bet duelī par otru vietu finālā austrālieši Darsijs Vords un Kriss Holders ar 5:4 pārspēja poļus Gollobu un Patriku Dudeku (Gollobs uzvarēja, bet austrālieši ieņēma otro un trešo vietu).
Finālā lielisks starts sanāca Holderam, bet Vords izejā no pirmā līkuma pamanījās izspraukties starp Pedersenu un žogu - austrālieši pārliecinoši atveda dubultuzvaru un kļuva par pirmā posma uzvarētājiem.
Pāriem par vietu posmā tiek piešķirti punkti un tas nozīmē, ka pēc pirmā BPC posma Austrālijai ir 10 punktu, Dānijai - 8, Polijai - 6, Zviedrijai - 4, Krievijai, 3, Latvijai - 2 un Vācijai - 1 punkts.
Otrā posma sacensības risināsies Landshutas mototrekā Vācijā 10. maijā. Šis treks īpaši labi ir zināms Ļebedevam, kurš vietējās komandas rindās (tāpat kā Smolinskis) pērn kļuva par Vācijas čempionu.

  +2 [+] [-]

, 2014-03-29 00:38, pirms 10 gadiem
Skatījos Eurosport, mači ne pa jokam! Bet piekrītu Anatolijam praktiski visā teiktajā. Lielākā šķirba mūsējiem bija startā - šķita, ka mūsu čaļu močiem jaudas nepietiek, pretinieki aizbrauc garām kā BMW žigulim, un turklāt šī trase arī tāda, ka pa īstam apdzīt neiznāk (ne jau vien mūsējiem, bet arī kopumā - ļoti maz apdzīšanu, praktiski 90% finišēja, kā iebrauca pēc starta). Acīmredzot mūsējie nepaspēja pielāgot močus šim trekam...
Nekas, mums tāpat tā ir debija visaugstākajā līmenī, un turklāt fričus gan apspēlējām! Pirmajam solim arī tas ir labi! Lai veicas turpmāk!

     [+] [-]

, 2014-03-29 09:47, pirms 10 gadiem
Ko Jūs mūždien meklējiet atrunas, sezonas sākums utt, it kā pārējie būtu jau braukuši visu gadu bez atpūtas, vienkārši tie veči ir galvu pārāki un profesionālāka pieeja tādiem mačiem,otkārt , ar startiem visu laiku ir problēma bijusi, pat savā trekā Daugavpilī, lai Kokinu sūta kursos uz Poliju vai Austrāliju,kā apgūt šo tik svarīgo elementu spidvejā,jo skatoties klātienē notiekošo bija neomulīgi,jo nebija intrigas visu laiku pēdējie, tikai ar vaciešiem kaut kas līdzīgs sparingam.