Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Monako apbalvoti Latvijas ūdens motosporta piloti

Agris Suveizda

Monako apbalvoti Latvijas ūdens motosporta piloti
Andrejs Dudaks, Dmitrijs Šillers, UIM prezidents Rafaele Kjulli, Atis Slakteris un Normunds Rāzna

Pagājušajā nedēļas nogalē Monako notika Starptautiskās ūdens motosporta federācijas (UIM) 2012.gada sezonas pasaules čempionu apbalvošanas ceremonija.

Latviju pārstāvēja „Endurance Pneumatics Class 2” laivu klases piloti Andrejs Dudaks, Normunds Rāzna un Dmitrijs Šillers, kuri pasaules čempionātā 12 stundu izturības braucienā komandu cīņā kāpa uz goda pjedestāla, izcīnot zelta medaļas. Latvijas Ūdens motosporta federācija (LŪMSF) organizēja 2012.gada pasaules čempionātu šajā laivu klasē, kas notika Daugavas akvatorijā starp Vanšu un Dzelzceļa tiltiem. Rīgā bija ieradušās 22 komandas no 11 valstīm. No AB Dambja sacensību laikā ikviens interesents, Rīgas iedzīvotājs vai viesis varēja vērot aizrautīgu pilotu cīņu par pasaules čempionāta līderpozīciju. 12 stundās Latvijas piloti veica 497 apļus, nobraucot 1093,4 km.

„Mēs esam lepni par mūsu komandas pilotiem, trīskārtējiem pasaules čempioniem un viņu sasniegumiem. Izcīnītā zelta medaļa ir pierādījums tam, ka visas ieguldītās pūles ir attaisnojušās. LŪMSF vārdā vēlos īpaši pateikties Dmitrijam Šilleram par līdzšinējo darbību ūdens motosporta popularizēšanā un attīstības veicināšanā,” atzina ūdens motosportists, pasaules rekordists, "Formula2" komandas vadītājs un LŪMSF jaunievēlētais prezidents Atis Slakteris.

Monako notika UIM vadības tikšanās ar prezidentu A.Slakteri, kur klātienē pārrunāti jaunatnes sporta attīstības projekti. Sarunas laikā ar „Formula 1” uz ūdens promoteru Nikolo di San Germano apspriesta sacensību organizēšana Latvijā. Jaunatnes sporta attīstības projekta ietvaros ikvienam jaunietim, arī meitenēm no septiņu līdz 18 gadu vecumam ir iespēja izmēģināt savus spēkus „Formula Future” laivu klasē. Šobrīd uzsvars tiek likts uz papildus tehnikas iegādi, lai šo laivu klasi attīstītu arī Latvijas reģionos. 2012.gads iezīmējās ar Latvijas izlases debiju pasaules čempionātā un jau šobrīd notiek gatavošanās 2013.gada sezonas pasaules un Eiropas čempionātiem, kas augustā norisināsies Krievijā.

LŪMSF mērķis ir ūdens motosporta atbalstīšana, attīstīšana un popularizēšana, lai saglabātu ūdens motosporta attīstību un tradīcijas, un LŪMSF vēsturiskā mantojuma saglabāšana, paaugstinot LŪMSF rīkoto sacensību organizatorisko līmeni un "Formula2" klases Pasaules čempionāta posma rīkošanas tiesību atjaunošanu Latvijā.
LŪMSF vēl veiksmīgus startus 2013.gada sezonā!

Informāciju sagatavoja LŪMSF preses dienests