Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Noivils sīvā cīņā pārņem vadību Montekarlo WRC

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pēc Montekarlo WRC rallija trešās dienas vadību pārņemis beļģu rallija braucējs Tjerī Noivils, kuram tikai 3,3 sekundes zaudē Sebastjans Ožjē

Sestdien ar sešiem ātrumposmiem (120 km) turpinājās Montekarlo WRC rallijs.

Rīta pirmo ātrumposmu ar ātrāko laiku iesāka Tjerī Noivils, kas viņam ļāva pakāpties uz otro vietu, tobrīd līderim Elfinsam Evansam zaudējot 6,5 sekundes. Neveiksmīgs posms Sebastjanam Ožjē, kurš zaudēja gandrīz 19 sekundes. Kā atzina francūzis, tad Gravel crew ekipāžas sniegtā informācija esot bijusi pārāk piesardzīga, tādējādi vairākās vietās Ožjē brauca pārāk piesardzīgi.

Nākamajā dopā Ožjē bija ātrākais, kamēr Noivils, kurš posmā ieņēma otro vietu, kopvērtējumā kļuva par līderi, jo Evana auto bija nelielas tehniskas problēmas, kas neļāva uzrādīt ātrāku rezultātu. 11.posmā ātrāko laiku uzrādīja Ots Tanaks un Noivils.

Līdz ar to pēc rīta sekcijas jeb 11 ātrumposmiem līderis bija Noivils, kuram sekoja Evans (+5,1) un Ožjē (+7,7). WRC2 klasē līderis joprojām bija Nikolajs Grjazins, kuram cieši sekoja Pepe Lopezs (+5,9). Diemžēl pārsistu riteņu dēļ no sacensību otrās dienas izstājās Olivers Solbergs.

Pēc servisa parka ļoti ātrs bija Ožjē, kurš par 5,5 sekundēm apsteidza Noivilu, bet 13,9 sekundes zaudēja Tanaks un Takamoto Katsuta. Diemžēl neveiksmīgs šis posms izvērtās Gregoiram Munsteram, kurš kādā līkumā ieslīdēja margās.

13.posmā vēlreiz ātrākais bija Ožjē, kurš kļuva par jauno rallija līderi, tobrīd par 0,8 sekundēm apsteidzot Noivilu, kamēr Evans atpalika 21,9 sekundes. Taču dienas noslēdzošajā posmā ļoti ātrs bija Noivils, kurš atklāja, ka aizvadīja perfektu ātrumposmu, kas arī viņam ļāva pārņemt rallija vadību. Otrais pēc trim dienām ir Ožjē (+3,3), bet trešais – Evans (+34,9).

WRC2 klasē līderis ir Grjazins, taču Top3 braucējus šobrīd šķir nepilnas septiņas sekundes!

Rallija rezultāti: