Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Noivils sīvā cīņā izcīna savu otro uzvaru Montekarlo WRC rallijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Noivils sīvā cīņā izcīna savu otro uzvaru Montekarlo WRC rallijā
Tjerī Noivils

Savu 20.uzvaru karjerā un otro Montekarlo WRC rallijā svētdien izcīnīja beļģu pilots Tjerī Noivils, kurš sīvā cīņā pārspēja mājinieku Sebastjanu Ožjē, kurš līdz šim šajā rallijā bija uzvarējis deviņas reizes.

Svētdien sportistiem bija jāveic trīs ātrumposmi, kuros visos ātrākais bija Noivils, kurš finišā par 16,1 sekundi apsteidza Sebastjanu Ožjē, kurš šajā rallijā līdz šim bija izcīnījis deviņas uzvaras. Trešais palika Elfins Evans, kurš bija līderis pēc divām dienām.

''Man trūkst vārdu. Viss šajās brīvdienās bija lieliski, arī komanda strādāja perfekti. Šī, manuprāt, pēc Sirila Abitebula atnākšanas bija pirmā reize, kad komanda bija tik vienota. Mums šajās brīvdienās bija kārtīgs boss,” tā Noivils.

Ceturtā vieta Otam Tanakm, kurš pēc gada pauzes atgriezās Hyundai komandā. Igauņu sportists zaudēja gandrīz divas minūtes.

WRC2 klasē noslēdzošajā ātrumposmā uzvaru izrāva mājinieks Joans Rosels, kurš finišā par četrām sekundēm apsteidza šī rallija lielāko pārsteigumu Pepi Lopezu. Trešais – Nikolajs Grjazins. Finišā Top 3 braucējus šķīra tikai 15 sekundes. Šī Roselam bija otrā uzvara pēc kārtas šajā rallijā.

Kopvērtējumā maksimālo punktu skaitu (30) izcīnīja Noivils, kuram seko Ožjē (24) un Evans (21). Ražotāju ieskaitē Toyota vienībai 46 punkti, bet Hyundai – 45.

Rezultāti:

Kopvērtējums:

     [+] [-]

, 2024-01-28 16:24, pirms 3 mēnešiem
Tā jaunā punktu sistēma totāli ies*kā

     [+] [-]

, 2024-01-28 17:16, pirms 3 mēnešiem
Normāli tā pamazām pamazām...kad visi jau tā kā bij nobrieduši, ka pa uzvaru šoreiz cīnīsies Evanss ar Ožjē, tad atnāca Noivils un paņēma. Punktu sistēma ar to svētdienas atsevišķo rēķinu bišk bardaks. Svétdien it ka jarada divi kopvērtējumi - lielais un dienas, jo lai arī lielam vairs punktu ziņā nozīme nav, tomer visi joprojām cīnās par uzvaru rallijā, bet tai pašā laikā notiek cīņas par punktiem atsevišķā svētdienas kopvērtējumā...nu izsekot līdzi un saprast kas tur īsti notiek ir kā ir. Ok pirmajā posmā diži arī nav jāiespringst cik un ka tieši tie punkti sadalās, bet ja naks sezonas beigas un kopvērtējums būs punkts punktā vairākām ekipāžām, tad gan varētu veidoties juceklis, papildus taktiskas viltības iespējamas utt.

     [+] [-]

, 2024-01-29 08:18, pirms 3 mēnešiem
Šogad klpē būs nepajokam ... divi izteikti grupējumi ( E,N,T ) un ( M,F,M ) ... ) O+R tomēr nebūs pilnu sezonu ... sekojot līdzi rallim punktu sistēma vienkārša - sestdien max 18, svētdien max 7 + 5 ... nekā sarežģīta ... plus iespējams tāds, ka džeki rallim gatavojas pamatīgi, trenējas, pieraksta trasi un tad maza tehniska ķibele vai kļūda un viss cūkām ... tagad vismaz vēl svētdien tāds kā minirallis un cīņa līdz finišam

     [+] [-]

, 2024-01-29 10:25, pirms 3 mēnešiem
Da labi... pilnīgs mēsls tā jaunā punktu sistēma.. WRC2 arī saņem kopējās ieskaites punktus un te nu lūk, rallija kopvērtējumā Rossels ieņēma 8. vietu Gryazins 10, WRC kopvērtējuma tabulā Gryazins ir 8. vietā ar 3 punktiem, bet Rossels 10. vietā ar 1 punktu..

     [+] [-]

, 2024-01-29 11:16, pirms 3 mēnešiem
tikums, nedomā tikai par uzvarētājiem ... padomā par visiem, kuriem ir rūpnīcas atbalsts, simtiem cilvēku komanda aiz muguras ... ir obidno aizbraukt uz posmu, noķert sīku ķibeli un palikt vispār bez punktiem ...