Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Endurokrosa sezona atklāta, Siliņš apsteidz Vinteru

Andrejs Siliņš

Endurokrosa sezona atklāta, Siliņš apsteidz Vinteru
Edgars Siliņš

Sestdien līdz ar motosezonas oficiālo atklāšanu Latvijā, arī Ozolniekos, Aivo motocentrā, aizvadītas pirmās 2009. gada endurokrosa sacensības – Ozolnieku kausa izcīņa. Kopvērtējumā pirmo vietu izcīnījis jaunās paaudzes sportists Edgars Siliņš, apsteidzot Eināru Vinteru.

Sacensībās startējuši 67 sportisti solo un kvadraciklu klasēs. Lielākais dalībnieku skaits sacensībām reģistrēts tika iesācēju jeb C klasē, kā arī šogad vērojams dalībnieku pieaugums senioru klasē.

Kā pirmie trasē devās kvadraciklu klases pārstāvji. Startā kā sacīt „pogas” izgrieza arī vienīgā kvadraciklu klases daiļā dzimuma pārstāve Indra Romāne. Tomēr jau pirmajā aplī izvirzoties vadībā, stundas garumā uzvara Matīsam Ceram (kvadri open klase).

Savukārt, solo klases braucienā pirmajā aplī vadībā izvirzās Einārs Vinters (E3 klase), kuram spraigi līdzi seko Edgars Siliņš (E1 klase), Lauris Ermanis (E2 klase) un Artūrs Robežnieks (senioru klase). Pirmais četrinieks attiecīgi arī savās klasēs notur līdera pozīcijas divu stundu braucienā.

Visnotaļ spraigu cīņu skatītajiem sagādāja ne tikai brīžiem neizbraucamā un dubļainā trase, bet arī Edgara Siliņa cīņa ar Eināru Vinteru par kopvērtējuma līderpozīciju. Tomēr šoreiz jaunās paaudzes sportists tomēr spēja apsteigt Dakāras rallija dalībnieka rūdījumu un finiša līniju šķērsoja pirmais.

Kā norādīja sacensību organizators Arvīds Šteinbergs, šogad pirmo reizi organizētas endurokrosa sacensības motocentrā, tomēr mērķis ir veicināt endurokrosu par tradicionālu gada notikumu motocentrā.

Daļai sacensības bijis kā labs starts šīgada Latvijas un Baltijas un arī Eiropas čempionāta sezonai. Pirmais Baltijas čempionāts endurokrosā norisināsies 13. jūnijā Lietuvā, Kauņā. Tomēr līdz tam paredzētas enduro sacensības Igaunijā, Paikusē 16. – 17. maijs un arī Eiropas čempionāta enduro posms Ungārijā 30. – 31. maijs. Plānots starptautiskajās sacensībā piedalīties arī Latvijas komandai.

Sacensību rezultāti pieejami enduro mājas lapā endurosports.lv

  -1 [+] [-]

, 2009-04-26 16:25, pirms 15 gadiem
siliņ, apsveicu! moš tev labāk pavisam pāriet uz endurokrosu?

  +1 [+] [-]

, 2009-04-26 17:56, pirms 15 gadiem
Par lielu Bēni un Edgaru!!!

     [+] [-]

, 2009-04-26 19:55, pirms 15 gadiem
malac puish