Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Veiksmīgi starti Pasaules čempionātā

Veiksmīgi starti Pasaules čempionātā
Laura Lakoviča-Lakovica ar tēti un mehaņiķiem pēc izcinītās 8.vietas Pasaules čempionātā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Igaunijā Tallinā Harku ezerā norisinājās Pasaules čempionāts ūdens motosportā GT-15 , OSY-400 un O-125 klasēs. Uz čempionātu bija devušies arī mūsu braucēji : Laura Lakoviča-Lakovica , Nils Slakteris , Miks Zakarčenoks , Endija Zaumane un Viesturs Lācis

Aizvadītajā nedēļas nogalē Igaunijā Tallinā Harku ezerā norisinājās Pasaules čempionāts ūdens motosportā GT-15 , OSY-400 un O-125 klasēs. Uz čempionātu bija devušies arī mūsu braucēji : Laura Lakoviča-Lakovica , Nils Slakteris , Miks Zakarčenoks , Endija Zaumane un Viesturs Lācis.

GT-15 klasē finālā, kur tika labākie astoņpadsmit no divdesmitastoņiem braucējiem , ieķluva Laura Lakoviča-Lakovica un Nils Slakteris . Parējie mūsu braucēji diemžēl neuzrādīja tik labus rezultātus un cīnījās B finālā.
Trijos braucienos no četriem Laura uzrādīja arvien labākus rezultātus un ierindojās ar katru braucienu augstākā pozīcijā- pirmajā braucienā 9.vieta, otrajā- 7.vieta, trešajā braucienā izdevās ļoti labs starts un braucienā iegūta augstā 6.vieta. Ceturtajā braucienā Laurai izdevās lielisks starts un pie pirmās starta bojas viņa bija otrā, tomēr tiesneši uzskatīja, ka ir veikts noteikumiem neatbilstošs manevrs, līdz ar ko soda aplis un 17.vieta braucienā. Pasaules un Eiropas čempionātos no četriem braucieniem ieskaitē tiek ņemti trīs labākie, kā rezultātā Laurai izcīnīta augstā 8.vieta kopvērtējumā.

Pēc sacīkstēm Laura priecājas par sasniegto: „Izdevās visi braucieni, izņemot pēdējo, kur neuzmanības dēļ kļūdījos starta taisnē. Domāju, ka rezultāts ir labs, jo bija daudz sīvu konkurentu.” Arī Lauras tētis un treneris Aldis Lakovičs-Lakovics paveikto vērtē atzinīgi: „Starti bija kvalitatīvi, kā arī izdevās aiz sevis noturēt spēcīgākus braucējus. Tomēr pietrūka pacietības stabili un bez kļūdām nobraukt visus četrus braucienus.”

Nilam Slakterim pirmajā braucienā 16.vieta, otrajā un trešajā- 15.vieta un ceturtajā braucienā iegūta 16.vieta. Kopvertējumā ,skaitot trīs labākos braucienos, Nilam 18.vieta.

B finālā, kurā tika sadalītas 19.-28.vieta, tika veikti divi braucieni. Šajos braucienos piedalījās Miks Zaharčenoks un Endija Zaumane. Uzvarot pirmo braucienu un iegūstot 5.vietu otrajā, Miks spēja izcīnīt uzvaru B finālā, līdz ar to 19.vieta Pasaules čempionātā.

Endijai Zaumanei pirmajā braucienā B finālā iegūta 3.vieta. Diemžēl otrajā braucienā Endija piedzīvoja avāriju un nefinišēja. Kopvērtējumā divu braucienu summā 5.vieta , kas lielajā kopvērtējumā deva 23.vietu.

OSY-400 klasē Viesturam Lācim šis bija pirmais Pasaules čempionāts. Pirmajā un otrajā braucienā Viesturs izcīnija 12.vietu ,trešajā braucienā 11.vieta. Pedejā ceturtajā , veicot veiksmīgu braucienu un izmantojot konkurentu kļudas, Viesturs izcīnija 7.vietu . Kopvērtējumā Viesturam Lācim 11.vieta , kas priekš debijas sacīkstēm ir ļoti labs rezultāts. Kopā šajā klasē piedalijās 17 braucēji .

Viesturs ar čempionātu apmierināts un ir gandarīts par paveikto:"Viennozīmīgi esmu priecīgs par savu pirmo Pasaules čempionātu. Pirms sacensībām trenējoties un veicot dažādus regulējumus jau aptuveni zināju, kas mani sagaida pasaules čempionātā- nepietiekams maksimālais ātrums priekš garās trases konfigurācijas, tapēc braucu uz sacensībām ar mērķi veikt četrus drošus un stabilus braucienus, ko arī veicu, atstājot aiz sevis pāris braucējus ar ievērojami labāku maksimālo ātrumu, kvalifikācijas laiku un krietni vieglākām laivām. Kā arī pāris nedēļas iepriekš uztraukums par sacensībām bija krietni lielāks, kā sacensību norises vietā, par to ka varēju justies mierīgs saku lielu paldies saviem mehāniķiem Jurim Miķelsonam uz Kristapam Paeglem, jo es zināju, ka varu uz viņiem paļauties, ka viņi veiks perfektu starta procedūru un arī palīdzēs sagatavot laivu katram nākošajam braucienam. Šobrīd mans mērķis ir maksimāli ātri tikt pie cita laivas korpusa un gatavoties Eiropas čempionātam, kas iepriekš tika atcelts un tagad ir pārcelts uz 1. un 2. oktobri."