Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Nitišs: ''Pieļāvu vairākas kļūdas, kas neļāva uzrādīt pašus ātrākos apļa laikus''

Nitišs: ''Pieļāvu vairākas kļūdas, kas neļāva uzrādīt pašus ātrākos apļa laikus''
Reinis Nitišs
Foto: Olsbergs MSE

Ar divām kvalifikācijas kārtām sestdien sākās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāts (Pasaules RX), kurā Supercar klasē startē arī jēkabpilietis Reinis Nitišs. Pirmajā kvalifikācijas kārtā Reinis uzrādīja devīto ātrāko laiku, savukārt otrajā kārtā – vienpadsmito, kas pēc pirmās sacensību dienas ļauj viņam ierindoties 9. vietā.

Pasaules RX pirmā sacensību diena norisinājās visnotaļ rudenīgos laika apstākļos – Montalegrē gaisa temperatūra sasniedza vien 10 grādus, pūta spēcīgs vējš un visas dienas garumā lija lietus, kas pamatīgi izmērcēja trases segumu, braukšanu pa padarot īpaši sarežģītu un viltīgu.

''Beidzot varējām novērtēt Olsbergs MSE automašīnu veiktspēju sacensību režīmā, un jāsaka, ka braukšana ar tām ir ļoti laba – komanda ir izdarījusi ievērojamu darbu un spērusi vairākus soļus uz priekšu. Par to liecina arī komandas biedra Andrēasa Bakeruda rezultāti – viņš uzrādīja ātrāko laiku pirmajā kārtā un pēc pirmās dienas ir sacensību līderis,'' iesāk Reinis Nitišs.

''Pašam šī diena izdevās mazāk veiksmīga, pieļāvu vairākas kļūdas, kas neļāva uzrādīt pašus ātrākos apļa laikus. Tomēr, spēju ierindoties starp desmit ātrākajiem braucējiem, kas ir pietiekami laba pozīcija, lai rīt varētu sasniegt augstvērtīgu rezultātu. Šodien vēl analizēsim visus mums pieejamos tehniskos datus, lai svētdien spētu braukt vēl ātrāk. Ja braucienus veikšu savā tempā un bez muļķīgām kļūdām, tad arī rezultāts neizpaliks!” pēc pirmās sacensību dienas optimistiski noskaņots ir Nitišs.

Sacensības turpināsies rīt, kad paredzētas vēl divas kvalifikācijas kārtas un finālbraucieni.

Rezultāti pēc divām kvalifikācijas kārtām SuperCar klasē:

V.PilotsPunkti
1.Andreas BAKKERUD95
2.Petter SOLBERG92
3.Timmy HANSEN84
4.Per Gunnar77
5.Timur TIMERZYANOV75
6.Toomas HEIKKINEN74
7.Johan KRISTOFFERSSON72
8.Mattias EKSTRÖM70
9.Reinis NITIŠS68
10.Davy JEANNEY67

SVĒTDIENA, 26. APRĪLIS:

LaiksNotikums
11:00Treniņbraucieni
12:303. un 4. kvalifikācijas kārta
16:00Tiešraides translācijas sākums TV6; Viasat Motor un FIA World Rallycross Championship
17:00Finālbraucieni

(*) pēc Latvijas laika; norādītie laiki ir provizoriski un var mainīties.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts


, 2015-04-26 08:09, pirms 9 gadiem
Pārāk pieticīgi! Žēl!
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Ar Andžeju Ļebedevu sastāvā startēs jaunā pasaules spīdveja čempionāta sezona

Šajā nedēļas nogalē sāksies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona, pasaules ātrākajiem spīdveja braucējiem, sacenšoties Donji Kraljevecā, Horvātijā. Pirmo reizi pasaules čempionāta vēsturē pilnu tā sezonu veiks Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš iekļauts braucēju pamatsastāvā, startējot arī 7. septembrī FIM Speedway Grand Prix paredzētajā posmā Rīgā, Latvijā.
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.