Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Aizvadīts Latvijas trofi reidu tūrisma kausa pirmais posms

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Aizvadīts Latvijas trofi reidu tūrisma kausa pirmais posms
Publicitātes foto

Ar sacensībām Ādažu apkārtnē aizvadīts Latvijas trofi reidu tūrisma kausa pirmais posms.

Šajā nedēļas nogalē silti nebija, taču ziemas sacensību posmam tas bija ļoti atbilstoši. Šoreiz sacensībās piedalījās vairāk nekā 40 ekipāžas, kas varēja izvēlēties trīs ieskaites klases – ekspedīcija, izaicinājums vai sports. Ekspedīcijas klasē, kā ierasts, maršrutu vadīja Edvīns Bauers, parādot dalībniekiem interesantākās vietas šajā apkārtnē.

Sacensību dalībnieki Sporta un Izaicinājuma klasēs veica sagatavotos orientēšanās uzdevumus gan Ādažu, gan Garkalnes apkārtnēs. Apmeklējot gan bunkurus, gan “medījot” lapsas, kas ir īpašs orientēšanās uzdevums, kad maršruta laikā ekipāžai jāpamana uz koka atzīmēta lapsa, no kuras 30 metru rādiusā atrodams slēptais vēstījums.

Izaicinājuma grupā uz starta stājās 12 ekipāžas, trešā vieta šoreiz Ingai Millerei, kas par stūrmaņiem bija pieaicinājusi Dāvi Pavloviču, kā arī Rūdi un Intu Marcinkēvičus. Otrā vieta Uldim Moisejam, kam navigācijā palīdzēja Jānis un Mārtiņš Dunduri, kā arī Edgars Kalniņš. Pirmā vieta Normundam Laipniekam, kam stūrmaņi Gatis un Anda Kalniņi -
viņi trasi veica ar automašīnu Suzuki Jimny.

Sporta kategorijā trešā vieta šoreiz Intam Freibergam ar stūrmaņiem Beatrisi un Eindželu Freibergām, kā arī Pēteri Valuli un Markusu Birkertu. Otrie šoreiz Arnis Pušs ar stūrmaņiem Inesi Cirīti, Edmundu Melveri un Edvardu Ošupu, kas šoreiz pirmo vietu zaudēja nelielas navigācijas kļūdas dēļ, kļūdoties regularitātes posmā, kur dalībniekiem jāveic pārbrauciens pēc leģendas ar noteiktu vidējo ātrumu. Pirmā vieta šoreiz Normundam Stūrītim, Intai Stūrītei un Jānim Zemlītim, kas šo trasi veica kopā ar “Mello Bertu”, kā tiek dēvēts komandas braucamrīks.

Kopumā uz starta šajā kategorijā 19 ekipāžas, kas nenobijās no sniega un sala, bet bija gatavi doties piedzīvojumu meklējumos.

Nākamais tūrisma kausa posms 16.-17. jūnijam Rugājos.

Informāciju sagatavoja:
Krišjānis Vīdušs
LAF trofi reidu komisijas padomes priekšsēdētājs