Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kails Bušs kļūst par NASCAR "Sprint Cup" čempionu

Juris Miņins
Juris Miņins

Kails Bušs kļūst par NASCAR "Sprint Cup" čempionu
Kails Bušs
Foto: AFP/Scanpix

Ar Kaila Buša uzvaru Maiami trasē noslēdzās NASCAR prestižākā seriāla "Sprint Cup" sezona. Šīs bija arī leģendārā Džefa Gordona, četrkārtējā čempionāta uzvarētāja, atvadu sacīkstes.

Kā zināms, tad NASCAR "Sprint Cup" seriālā čempions tiek noteikts pēc nedaudz neierasta formāta, proti, pēc savdabīga "play-off" turnīra, kad no sākuma piloti cīnās par iekļūšanu labāko 16 pulkā un pēc tām, pēdējos posmos, šie 16 arī sadala titulu, tiesa, ik pēc trim posmiem četri vājākie tiek atskaitīti līdz pēdējā posmā ir palikuši četri labākie, kuri arī reāli cīnās par titulu.

Šogad četrinieku veidoja Martins Truekss juniors, Kails Bušs, Kevins Harviks un Džefs Gordons. Jāsaka, ka šis četrinieks bija visai interesants, jo Truekss noteikti nav ierindojams starp čempionāta favorītiem, taču šo sezonu aizvadīja ļoti labā līmenī, turklāt nepārstāvot nevienu no vadošajām komandām, bet Kevins Harviks ir 2014. gada sezonas čempions un arī galvenais favorīts uz titulu.
Džefs Gordons, kuru droši var uzskatīt par gadsimtu mijas labāko NASCAR braucēju, jau gada sākumā pateica, ka šī viņam ir pēdējā sezona, bet Kails Bušs, sezonas sākumā iekļuva avārijā kamdēļ izlaida lielu daļu no sezonas, taču viņam tika ļauts piedalīties cīņā par titulu, ja vien līdz "regulārās sezonas" beigām viņš spēs iekļūt 30 labāko braucēju pulkā un izcīnīt vismaz vienu uzvaru, ko Kails arī paveica.

Pēdējā sezonas posmā uzvaru, lai arī viņam tas nebija vajadzīgs, galvenais bija būt priekšā visiem trim konkurentiem, izcīnīja Kails Bušs, otrajā vietā palika Kevins Harviks, sesto pozīciju ieņēma Džefs Gordons, bet Martins Truekss juniors palika 12. vietā.

Līdz ar to par čempionu, pēc ļoti dažādas sezonas, kļuva Kails Bušs, kuram šis ir pirmais "Sprint Cup" tituls, jo iepriekš viņam tikai divas reizes ir izdevies iekļūt kopvērtējuma pirmajā desmitniekā, bet labākais rezultāts bija 4. vieta 2008. gadā. Tiesa, 2009. gadā viņš kļuva par NASCAR "Xfinity series" čempionu (tolaik to gan dēvēja par "Nationwide series").

Tāpat ir kļuvuši zināmi čempioni divās pārējās NASCAR organizētajās lielajās sērijās. Tā "Xfinity series" uzvarēja Kriss Bušers, bet "Camping World Trucks series" par čempionu kļuva Eriks Džonss.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2015-11-23 23:00, pirms 8 gadiem
Juri, repekts par NA sporta rakstiem. Nav daudz tādu latviešu valodā.