Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Džimijs Džonsons izcīna ceturto NASCAR čempiontitulu

Juris Miņins
Juris Miņins

Džimijs Džonsons izcīna ceturto NASCAR čempiontitulu
Džimijs Džonsons
Foto: AP/Scanpix

Šīs sezonas NASCAR "Sprint Cup" pēdējā posmā, "Ford 400", kas risinājās Maiami autotrekā, uzvaru izcīnīja Denijs Hemlins, taču Džimijs Džonsons finišēja piektais ar ko viņam pilnīgi pietika, lai izcīnītu savu ceturto čempiona titulu pēc kārtas.

Denijs Hemilns, startējot no 38. vietas, izcīnīja savu ceturto uzvaru šajā sezonā un astoto karjerā. Mašīna ar 11. numuru finišēja 2.63 sekundes priekšā otrās vietas ieguvējam Džefam Burtonam. Trešajā vietā palika Kevins Hārviks. Jebkurā citā sacīkstēs tieši par uzvarētāju tiktu runāts visvairāk, taču ne šoreiz.

Džimijs Džonsons finišēja piektajā vietā ar ko viņam pilnīgi pietika (vajadzēja finišēt ne zemāk kā 25. vietā), lai izcīnītu savu ceturto čempiona titulu pēc kārtas. Pēc šīs uzvaras viņš, kopā ar savu komandas biedru un komandas īpašnieku Džefu Gordonu dala trešo vietu visu laiku veiksmīgāko NASCAR braucēju sarakstā, atpaliekot vien no Deila Ernharda un Ričarda Petija, kuri ir izcīnījuši septiņus titulus katrs. Kopvērtējuma otrajā vietā palika 50 gadus vecais Marks Martins, bet trešo vietu izcīnīja jau pieminētais Gordons, kuri visi ir vienas komandas, "Hendrick Motorsports", braucēji. Jāpiebilst, ka šī ir arī pirmā reize NASCAR vēsturē, kad komandas īpašnieku (Džefu Gordonu) čempionāta kopvērtējumā apsteidz citi komandas braucēji.

Pēc sacīkstes pats Džonsons bija ļoti lakonisks: "Tas ko mēs izdarījām ir ļoti forši!" Vēlāk gan piebilstot: "Izcīnīt deviņus čempionu titulus pēdējo 15 sezonu laikā... tas ir kaut kas neticams, komanda, visi tās dalībnieki, dara lielisku darbu!"

NASCAR "Sprint Cup" sezonu noslēdzošais kopvērtējums

VietaPilotsPunkti
1.Džimijs Džonsons6652
2.Marks Martins6511
3.Džefs Gordons6473
4.Kurts Bušs6446
5.Denijs Hemlins6335
6.Tonijs Stjuarts6309
7.Gregs Bifls6292
8.Huans Pablo Montoija6252
9.Raiens Ņūmens6175
10.Keisijs Keins6128
11.Karls Edvardss6118
12.Braiens Vikerss5929
.........

Izmantotie resursi:
espn.go.com