Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Slakteris kļūst par Eiropas vicečempionu F2 ātrumlaivām

Ints Megnis
Ints Megnis

Slakteris kļūst par Eiropas vicečempionu F2 ātrumlaivām
Uvis Slakteris. Publicitātes foto

Latvijas ūdens motosporta pilots Uvis Slakteris pagājušajā nedēļas nogalē Lietuvas pilsētā Zarasos kļuva par Eiropas vicečempionu F2 ātrumlaivu klasē, kamēr piekto vietu izcīnīja Ņikita Lijcs.

Slakteris sekmīgs bija jau no pirmā brauciena, kurā tika veikti divi starti. Pēc abiem startiem latvietis aizbrauca kā otrais un noslēgumā šādi arī finišēja, piekāpjoties vienīgi pagājušā gada Eiropas čempionam Edgaram Rjabko no Lietuvas. Otrais Slakteris bija arī otrajā braucienā, trešajā finišēja pirmais, bet ceturtajā latvieti pievīla tehnika - pārstāja darboties stūres iekārta un nācās braukt malā.

Tikmēr Lijcs 13 braucēju vidū pirmajā braucienā finišēja piektajā pozīcijā, otro braucienu noslēdza kā sestais, trešajā vēlreiz finišēja piektais, bet ceturtajā, kad izstājās Slakteris, spēja tikt pie ceturtās vietas.

Summā otro gadu pēc kārtas par Eiropas čempionu kļuva Rjabko, kurš iekrāja 1025 punktus, viņam ar 1000 punktiem sekoja Slakteris, kurš pirms pēdējā brauciena bija pārliecinošā vadībā. Tikmēr Lijcs piekto vietu izcīnīja ar 465 punktiem.

"Esmu gandarīts par izcīnīto otro vietu, bet sarūgtināts par tehnisko problēmu. Tomēr tehniskajos sporta veidos vienmēr jārēķinās ar trim vienlīdz svarīgām komponentēm - sportista kvalifikāciju, kvalitatīvu tehniku un veiksmi. Šoreiz nedaudz pietrūka tikai veiksmes, jo vairākkārtējie labie starti, braukšanas meistarība un tehnika parādīja, ka viss ir labā kārtībā - stabili braucu pa pirmo un otro vietu," pēc sacensībām izteicās Slakteris, apmierinātību ar savu rezultātu paužot arī Lijcam.

Paralēli Zarasos notika Eiropas čempionāta otrais posms mazāk prestižajā FR1000 klasē. Tajā latviete Ieva Millere, neskatoties uz neveiksmi vienā braucienā, izcīnīja uzvaru. Kaut pēc pagājušajā sezonā izcīnītā Eiropas čempiones titula Millere vairākkārt izteicās, ka vairs nebrauks, viņa turpina karjeru un sezonas pirmajā posmā bija otrā, kopvērtējumā tagad esot čempionāta vadībā.