Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Februāra sākumā tiks dots starts jaunajai digitālā autosporta sezonai

Juris Grīns
Juris Grīns

Ar sacensībām virtuālajā Biķernieku trasē 8. februārī tiks dots starts jaunajai digitālā autosporta sezonai, kurā organizatori parūpējušies par interesantām balvām ātrākajiem pilotiem, tajā skaitā arī ātrākajam pārstāvim no Latvijas.

Baltic Touring Car Championship jeb “E-Barč” digitālās sacīkstes no 8. februāra norisināsies “World Sim Series” platformā digitālā autosporta simulatorā “Assetto Corsa” un ik pa 2 nedēļām četru sacensību garumā dosies cauri Baltijas autošosejas trašu virtuālajām versijām Rīgā, Kauņā, Pērnavā, kā arī Polijas “Tor Poznan” trasei, izmantojot čempionātā ārkārtīgi populāro “BMW 325 CUP” automobili.

“Mūsdienās ar tehnoloģiju attīstību virtuālais autosports kļuvis par neatņemamu sastāvdaļu arī īstajās autosporta sacīkstēs gan kā viegli pieejama treniņu iespēja pilotiem pirms sacensībām, gan arī arvien vairāk dalībnieku pārnāk tieši no digitālā autosporta, kā to novērojam arī Baltijas autošosejas čempionātā. Šī būs jau piektā mūsu digitālā autosporta sezona, kur dalībniekiem būs iespēja pacīnīties virtuālajās trasēs starp Baltijas reģiona labākajiem pilotiem par unikālām un vērtīgām balvām,” stāsta Baltijas autošosejas čempionāta rīkotājs Andis Meilands.

Čempionātā paredzētas balvas vairākās kategorijās. Ātrākajam pilotam no Latvijas, pateicoties atbalstam no SIA “Latvijas Mobilais Telefons” un biedrības “Latvijas Automobiļu federācija” tiks nodrošināta iespēja pārstāvēt Latviju ar jau apmaksātu dalības maksu motoru sporta Olimpiskajās spēlēs jeb “FIA Motorsport Games”, kas oktobra beigās norisināsies Spānijā, Valensijā.

Bet čempionāta kopvērtējumā pirmās trīs vietas ieņēmušajiem digitālā autosporta braucējiem būs unikāla iespēja vasarā kopā ar “KTK Racing Division” komandu aizvadīt testu sesijas (katram 30-40 km garumā) ar sacīkšu “BMW 325 CUP” spēkratu kādā no Baltijas autošosejas trasēm. Šī iespēja paredzēta dalībniekiem, kam nekad nav bijusi autosporta federācijas izsniegta licence dalībai autošosejas sacensībās.

Sacensībām iespējams reģistrēties jau tagad vietnē worldsimseries.com. Dalības maksa vienām sacīkstēm 5 EUR vai bezmaksas, ja ir abonements. Vairāk informācijas batcc.eu vai worldsimeries.com mājaslapā.

Sacensību kalendārs:

DatumsTrase
8. februārisBiķernieku trase (Latvija)
22. februārisNemuno Žiedas (Lietuva)
7. martsPērnava (Igaunija)
21. martsTor Poznan (Polija)