Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Latvijas rallija čempionāta 5.posmā Igaunijā startēs 11 latviešu ekipāžas

Latvijas rallija čempionāta 5.posmā Igaunijā startēs 11 latviešu ekipāžas
Sīms Plangi
Foto: asrt.eu

Šajā nedēļas nogalē Igaunijas pilsētā Tartu notiks ne tikai kārtējais Igaunijas rallija čempionāta posms, bet arī Latvijas rallija čempionāta (LRČ) 5.posms.

Atgādināsim, ka sākotnēji bija plānots, ka viens no LRČ posmiem notiks Igaunijas Veru rallija ietvaros, taču aprīļa beigās LAF Rallija komisijas padome paziņoja, ka rallijs Veru diemžēl nenotiks un tā vietā būs posms Tartu.

Šim rallijam dalību apstiprinājušas 88 ekipāžas, no kurām 11 startēs zem Latvijas karoga. Latviju pārstāvēs Jānis Vorobjovs, Mārtiņš Svilis, Jānis Berķis, Guntis Lielkājis, Elviss Hermanis, Ralfs Sirmacis, Nikolajs Grjazins (startē zem Latvijas karoga), Emīls Blūms, Toms Lielkājis, Mārtiņš Sesks un Edgars Balodis.

Divās dienās sportistiem Tartu pilsētā un tās apkaimē būs jāaizvada 10 ātrumposmi ar kopējo garumu 128 kilometri.
Šobrīd pirmais starta numurs piešķirts Raineram Ausam, otrais Egonam Kauram, bet trešais – Jānim Vorobjovam.

Šobrīd, kad līdz LRČ sezonas beigām atlikuši vairs tikai divi posmi, LRC1 klasē līderis ar 76 punktiem ir Guntis Lielkājis, kuram 29 punktus zaudē Jānis Berķis. LRC2 klasē joprojām izcili turpina igaunis Sīms Plangi, kuram sešos posmos sešas uzvaras. Par 34 punktiem mazāk ir Jāņa Vorobjova ekipāžai, bet trešais ir Mārtiņš Svilis. LRC3 klasē līderis šobrīd ir Nikolajs Grjazins, kurš par sešiem punktiem apsteidz Ralfu Sirmaci. RK1 klasē līderis ir krievu sportists Mihails Skripņikovs, kurš par trijiem posmiem apsteidz Edgaru Balodi. Visbeidzot RK2 klasē līderis ir Kaspars Kaņeps-Kalniņš.

Pēdējais LRČ posms notiks 17. un 18. oktobrī Jūrmalas un Tukuma apkaimē.

Izmantotie resursi:
LRČ

  +1 [+] [-]

, 2015-09-22 13:54, pirms 9 gadiem
Tikai 11 ekipāžas no Latvijas, turklāt tas ir čempionāta posms? Skumji.