Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Notiks mēģinājums pārspēt Šlēgelmilham piederošo Biķernieku trases rekordu

Juris Grīns
Juris Grīns

Notiks mēģinājums pārspēt Šlēgelmilham piederošo Biķernieku trases rekordu
Sacīkšu prototips "Kalana". Foto: Oldbac

Autošosejas sacensību "DeWALT Grand Prix" ietvaros 15. jūnijā Biķernieku trasē norisināsies mēģinājums pārspēt Biķernieku auto trases absolūto rekordu, kas no 2006. gada pieder titulētajam Latvijas autosportistam Haraldam Šlēgelmilham.

Trases rekordu (1:14,093), ko Šlegelmilhs sasniedza ar “F3” specifikācijas formulu, apņēmības pilni uzlabot ir igauņu autosporta komanda ar pilotu Tonis Vanaselja priekšgalā. Komanda pašrocīgi ir uzbūvējuši sacīkšu prototipu “Kalana” ar karbona šķiedras monokoku – tā svars ir vien 910 kg, bet aprīkots ar 600 zs jaudīgu, īpaši regulētu “Judd V8” dzinēju, kāds pirms vairāk nekā 30 gadiem bija arī “Formula 1” čempionāta formulās. Auto aprīkojumā ir arī sekvenciālā ātrumkārba, sacīkšu amortizatori un bremzes, kā arī vēja tunelī dizainēta virsbūve aerodinamikai un piespiedējspēkam. Auto Biķernieku trases boksos būs izstādīts skatītājiem ērti pieejamā vietā.

Pilots Tonis Vanaselja ir kādreizējs kartinga un formulu zemāko kategoriju pilots, kurš ar “Formula Renault” un “Formula Baltic” spēkratiem jau ir piedalījies sacensībās Biķernieku trasē. Tieši šī braucēja un bolīda kombinācija pērn Igaunijas “Porsche Ring” uzstādīja jaunu trases rekordu(1:09,111), iepriekšējo rezultātu labojot par vairāk nekā divām sekundēm. Tagad pienākusi Biķernieku trases kārta.

“Gaidāmās sacensības Biķernieku trasē būs lielākie autošosejas svētki Biķernieku trasē šosezon un skatītājiem esam sarūpējuši ļoti aizraujošus un daudzveidīgus sacīkšu braucienus, bet kā īpašs mirklis būs šis rekorda mēģinājums ar ļoti iespaidīgu spēkratu. Esmu pārliecināts, ka tādu ātrumu Biķernieku trases kvēlākie līdzjutēji vēl nebūs pieredzējuši un šī spēkrata motora rūkoņa augstos apgriezienos būs patīkama pieredze ikvienam motoru sporta līdzjutējam.” Saka Andis Meilands, sacensību organizators.

Autošosejas sacensību pirmie starti paredzēti sestdien sākot ar plkst. 10:30. Pirmais rekorda mēģinājums notiks 13:30, ja tas nebūs sekmīgs, tad atkārtots brauciens tiks veikts plkst. 14:20. Bet sacensību braucieni atsāksies plkst. 14:40 līdz pat plkst. 20.00 vakarā. Ceturtdien un piektdien tiks aizvadīti treniņi un kvalifikācijas braucieni.

“DeWALT Grand Prix” sacensības būs Baltijas autošosejas čempionāta otrais posms “BMW 325 CUP”, “ABC Race”, “GT”, “Touring Cars”, “V1600” klasēm, kā arī otrais Igaunijas čempionāta posms vēsturiskajām formulām.

Ieejas biļetes nopērkamas “Biļešu Paradīze” kasēs vai sacensību dienā uz vietas. Cena – 15 EUR, bērniem līdz 12 gadu vecumam un invalīdiem ieeja bez maksas.