Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Laipnieks finišē pirmais, bet uzvaru piešķir Skreijam

Laipnieks finišē pirmais, bet uzvaru piešķir Skreijam
Andrejs Laipnieks. Foto: Facebook.com/andrejs.laipnieks

Šonedēļ notikušo "Openkart" čempionāta septīto posmu ar uzvaru, pēc Andrejam Laipniekam piešķirtā vienas vietas soda, izcīnīja Normunds Skreija, kuram arī sacīkstes ātrākais aplis.

Šis posms "333" mazajā trasē bija īpašs, jo trases vadība (milzīgs paldies Haraldam un Elvijam, kā arī trases darbiniekiem ar Fjodoru un Gati priekšgalā) atrada iespēju mums ļaut izveidot trases papildinājumu drošas braukšanas poligonā un ļoti palīdzēja arī ar trases tehnisko aprīkošanu. Ja pagājušajā sezonā braucām virzienā pret pulksteni, tad šoreiz pa, turklāt izdevās ļoti lieliska trases poligona sekcijas konfigurācija - gan ļoti aizraujoša braucējiem, sevišķi līkumu sekcija pirms uzbraukšanas atpakaļ pamattrasē, gan arī trases konfigurācija bija droša braucējiem, kas pagaidu situācijās nav viegls uzdevums. Jau pieminētais līkums bija īpašs, īres kartingā īsts retums, varbūt vienīga Kandavas kartodroma pirmais pagrieziens var vēl lepoties ar iespēju uz vēlu bremzēšanu veikt apdzīšanas manevru.

Normundam šī bija otrā uzvara "Openkart" karjerā, pirmo svinot pirms četriem gadiem Tallinā. Neskatoties uz otro vietu, Andrejs visai būtiski palielināja pārsvaru kopvērtējumā, jo neviens no tiešajiem konkurentiem nefinišēja augstāk par astoto pozīciju. Trešā vieta un sezonas pirmais pjedestāls iepriekšējās sezonas Izaicinājuma kausa ieguvējam Edgaram Sproģim. Ceturtajā vietā finišēja Jurģis Brauers.

Finišā pirmā vieta nebija uzvarētājs ne tikai kopējā ieskaitē, bet arī Izaicinajuma kausā un 90+ ieskaitē. Ja Andrejs sodu saņēma ļoti sāpīgu - par divreiz nogāztiem piloniem finālbrauciena laikā, tad Sergejs Glaņenko Izaicinājuma kausā par klasisku sadursmi sacīkstes pirmajā aplī pret Māri Grandbergu, Sergejs būtu uzvaru nosargājis, ja vien vienas vietas sodu nesaņemtu arī Krišs Jaunzemis, kas ļāva uz piekto vietu sacīkstē un pirmo ieskaitē pakāpties tam pašam Mārim Grandbergam, kuram tas ir gan labākais sasniegums čempionātā, gan pirmā uzvara Izaicinajuma kausā. Trešais Izaicinājuma kausā Andris Ratkus. Līdzīgi 90+ ieskaitē uz otro pozīciju, neskatoties uz skaistu apdzīšanas manevru, vienā no pēdējiem apļiem apdzenot savu tiešo konkurentu par uzvaru ieskaitē - Zinti Grandbergu, atkrita Kaspars Ritums. Grandbergam uzvara, bet trešais Nauris Agafonovs. Debitantiem bez izmaiņām - uzvara pārlieconošam "Rooky of the Year" līderim Didzim Grāvītim, otrais Arnis Namnieks, bet trešais Didzis Bertāns.

Komandām pirmā uzvara kopš pagājušās sezonas vidus "Brum Drum" ar Skreiju, Braueru un Ratkus ierindā, otrie trešo reizi pēc kārtas un piekto reizi sezonā "3Pera" - Sproģis, Rūdolfs Šmits un Jānis Čudovs, bet trešie šoreiz "Movers.lv" ar Laipnieku, Ritumu un iepriekšējā posma uzvarētāju Dāvi Zalmanu sastāvā.

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības


Foto: batcc.eu

Baltijas autošosejas čempionāts sākas šonedēļ Pērnavā

Jaunā Baltijas autošosejas čempionāta (BaTCC) sezona sāksies jau šonedēļ, 4. maijā ar sacensībām Igaunijā, “Porsche Ring” trasē. Vairākās ieskaites klasēs uz starta līnijas stāsies vairāk nekā 100 dalībnieki no Baltijas, Somijas un Polijas.
Adrians Ņūvijs. Foto: Motorsport.com

Ņūvijs pēc šīs F1 sezonas varētu pamest "Red Bull" komandu

Viena no intrigām, kas F1 aizkulisēs īpaši uzplaiksnījusi pēdējās nedēļās, ir jautājums par izcilā inženiera Adriana Ņūvija nākotni. Daudzi respektabli avoti raksta, ka pēc 19 sezonām brits pametīs "Red Bull" komandu.
Foto: Oskars Freijs

Autosprinta sezonas atklāšanā Biķerniekos triumfē "Ferrari", "Porsche" un "Honda"

Sestdien, 27. aprīlī, Biķernieku trasē ar jaunu dalībnieku rekordu tika aizvadīts Latvijas autosprinta kausa pirmais posms. Uz starta stājās 217 dalībnieki, kas parūpējās par aizraujošām cīņām 10 dažādās ieskaites klasēs. Lielākos panākumus guva Dmitrijs Gorņevs, Rolands Upatnieks un Edvīns Vansovičs, kuri katrs izcīnīja pa divām uzvarām.