Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

LČ motokrosā Tukumā pie uzvarām tiek Freibergs un Serģis

LČ motokrosā Tukumā pie uzvarām tiek Freibergs un Serģis
Kristers Serģis
Foto: Ritvars Raits

Sestdien un svētdien Tukumā, Melnezera moto trasē, norisinājās Latvijas Čempionāta motokrosā ceturtais posms, kā arī Uģa Mētras ceļojošais piemiņas kauss A1 klasei. Kopā pa abām dienām uz starta stājās 216 sportisti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Somijas un šoreiz pat no Zviedrijas.

Vissīvākās cīņas par līdera vietu varēja vērot Kvadri OPEN, MX1, kā arī Seniori klasēs, kur uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena godam kāpa attiecīgi Agris Neija (Bieriņu Motoklubs), Lauris Freibergs (FFF Sportaklubs) un Jānis Mironovs (CAMK Latgale). Blakusvāģu klasē, braucot kopā ar kantētāju I.Ameļkinu, pārliecinoši uzvarēja Kristers Serģis.

Jāatzīmē, ka pēc četriem posmiem, kad Latvijas čempionātā motokrosā ir aizvadīta puse sacensību, vienīgais nepārspētais sportists visos braucienos starp visām klasēm ir Atis Alžāns (Bieriņu Motoklubs), kurš startē Veterānu klasē. Komandu konkurencē atkal spēcīgāki bija “CAMK Latgale” sportisti, aiz sevis atstājot “Rodeo” un “Bieriņu Motoklubu”.

MX85 klasē ar pārliecinošām uzvarām abos braucienos uzvarēja Pauls Jonass (Elkšņi) un par sešiem punktiem kopvērtējumā nu ir apsteidzis līdz šim trīs posmus esošo līderi Udi Spulli (VV Motoracing Team), kurš Tukumā kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Kvadri Open klasē pēc pārciestas smagas pleca traumas cīņā atkal iesaistījās pirmā posma pārliecinošais uzvarētājs Agris Neija (Bieriņu Motoklubs). Ja līdz braucienu vidum Agra uzņemto tempu centās izturēt vairāki sportisti – šobrīd kopvērtējuma līderis Mikus Neško (Saldus Motoklubs), igauņi Kaist Kompus un Melis Jurgensons, tad līdz finišam vislabāk tas izdevās Edgaram Meņģelim (Rodeo), kurš ierindojās otrajā vietā.

Interesantas cīņas norisinājās Senioru klasē. Lai gan sacensībās šoreiz nepiedalījās spēcīgais baltkrievu braucējs Aleksandrs Giruts un vairākkārtējs maratonrallija Dakāra dalībnieks Einārs Vinters, kuri katrs uzvarēja attiecīgi pirmajā un trešajā Latvijas Čempionāta motokrosā posmos, šīs klases kopvērtējuma līderim Jānim Mironovam (CAMK Latgale) sīvi nācās pacīnīties ar lietuviešu braucēju Sauļusu Stankusu. Te gan jāteic, ka pirmajā braucienā Jāni vajāja neveiksme un trasē noslāpa motocikls, līdz ar to nācās piekāpties. Toties jau no otrā brauciena starta Mironovs konkurentiem neatstāja nekādas cerības un pārliecinoši uzvarēja.

Sevišķi spraigi un intriģējoši bija apvienotais MX1, MX2, A1 un A2 braucieni. Pirmajā braucienā startu izcēla Ronalds Baldiņš (A1, Gaujas Kauss MX Team), bet drīz vien viņu noķēra un līderos izvirzījās Niks Apfelbaums (Auto-moto sporta klubs Sumata), kuram turpat “uz pēdām” brauca spēcīgākais Latvijas motokrosists Lauris Freibergs (FFF Sportaklubs). Sīvā konkurencē starp abiem šiem sportistiem aizritēja gandrīz viss brauciens. Divus apļus pirms finiša Lauris prata izmantot izdevību un apdzina Niku, finišējot par 4,622 sekundēm ātrāk. Otrā brauciena startu izdevās izcelt Laurim Freibergam, bet ceturtajā aplī viņam izslīdēja motocikls un konkurentus nācās dzīt no ceturtās vietas. Finišā viņam pietrūka 1,264 sekundes, lai būtu pirmais, bet ar to pietika, lai sacensībās uzvarētu.

MX2 klasē abiem galvenajiem konkurentiem Dāvim Ivanovam (Moto X) un Tomam Macukam (Rodeo) neveiksme piemeklēja attiecīgi otrajā un pirmajā braucienā. Ja Toms pirmā brauciena pēdējā aplī smagi krita, motociklam atsitoties pret akmeni, bet otro vietu nezaudēja, tad Dāvim otrajā braucienā nepaveicās vairāk, jo gan neveiksmīgs starts, gan atskrūvējies sēdeklis, gan kūlenis nodrošināja braucienā tikai trešo vietu. Līdz ar to sacensībās zelts Tomam Macukam (Rodeo).

Blakusvāģu klasē Kristers Serģis jau otro sacensību brauca kopā ar kantētāju Ilvaru Ameļkinu un atkal pārliecinoši uzvarēja. Brāļi Sīļi ierindojās otrajā vietā.

Komandu konkurencē spēcīgāki bija “CAMK Latgale” sportisti ar 864 punktiem, aiz sevis atstājot “Rodeo” - 818 punkti un “Bieriņu Motoklubu” - 795 punkti. Pēc četriem posmiem, apsteidzot Ventspils MK “Rodeo” par 39 punktiem, līderos izvirzījusies CAMK Latgale – 3596 punkti, Ventspils MK “Rodeo” – 3557 punkti, bet trešajā vietā nostabilizējusies BIERIŅU MK MĀRUPE komanda – 3248 punkti.

Nākošais Latvijas Čempionāta posms norisināsies 3. un 4. jūlijā Latgales pusē, Mežvidos.

Informāciju sagatavoja:
LaMSF, Motokrosa komisijas preses pārstāvis
Iveta Kaminska

Slēpts komentārs: ricards5

  +4 [+] [-]

, 2010-06-21 21:47, pirms 14 gadiem
ricards5 rakstīja: nu Serģis kā vecajos laikos ar Rasmani
Tev visi mājās?

  +6 [+] [-]

, 2010-06-22 08:26, pirms 14 gadiem
ricards5 rakstīja: nu Serģis kā vecajos laikos ar Rasmani
Vecajos laikos Siilji atpaliktu par paaris apljiem

  -1 [+] [-]

, 2010-06-22 08:52, pirms 14 gadiem
copmanis rakstīja: Vecajos laikos Siilji atpaliktu par paaris apljiem
tici man brāļi Sīļi brauc labāk pats esmu ar viņiem kopā braucis

     [+] [-]

, 2010-06-22 10:24, pirms 14 gadiem
ricards5 rakstīja: tici man brāļi Sīļi brauc labāk pats esmu ar viņiem kopā braucis
Vai kaads teica, ka vinji brauc slikti? Es pat teiktu ljoti labi, naakoshie Daideri... Gaaja runa par Sergjis AGRAAK