Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Martins Truekss kļūst par NASCAR kausa ieguvēju

Juris Miņins
Juris Miņins

Martins Truekss kļūst par NASCAR kausa ieguvēju
Martins Truekss juniors ar kausu
Foto: AFP/Scanpix

Ar Martina Trueksa uzvaru gan "Ford Ecoboost 400" sacīkstēs, gan visā čempionātā aizvadītajā naktī noslēdzās 2017. gada NASCAR prestižākais sacensību seriāls "Monster energy cup series".

NASCAR vadošajā sacensību seriāla, pretēji ierastajam Eiropā, uzvarētājs tiek noteikts pēc cita principa, proti, pēc 26 aizvadītajiem posmiem tiek atlasīti 16 labākie piloti (visi posmu uzvarētāji un/vai labākie pēc gūtajiem punktiem), kas izslēgšanas sacensību formātā aizvada 10 posmu mini-turnīru, kurā ik pēc trim posmiem četri vājākie piloti tiek izslēgti no tālākās cīņas līdz beigu beigās uz pēdējo posmu paliek četri braucēji, kuri arī sadala titulu.

Šogad šis kvartets izveidojās patiesi iespaidīgs, jo tajā bija trīs iepriekšējo sezonu čempioni – Kails Bušs, Brets Keslovskis un Kevins Harviks, kā arī Martins Truekss juniors, kurš divas reizes bija uzvarējis "Busch Series" čempionātā, kas pašlaik ir zināmas ar nosaukumu "Xfinity Series".

Čempiona tituls gan pēdējos apļos tika sadalīts divu pilotu, Trueksa un Buša cīņā, precīzāk, Kails Bušs ļoti vēlējās panākt Martinu Trueksu, taču pirmajā vietā esošais 78. numurs bija atradis sev piemēroto trajektoriju un brauca bez kļūdām, tāpēc 18. numuram ar "M&M’s" reklāmu uz sāniem, tas neizdevās un, lai arī starp abu pilotētajām mašīnām finišā laika starpība tika fiksēta mazāka par 0.7 sekundēm, Trueksa juniora uzvara no malas izskatījās diezgan pārliecinoša.

No čempionu titula kandidātiem ceturtajā vietā finišēja Kevins Harviks, bet Brets Keslovskis palika septītais.

Jāsaka, ka Martina Trueksa uzvara čempionātā ir jāsauc par loģisku, jo viņa kontā ir astoņas uzvaras, kas ir šīssezonas labākais rādītājs, kā arī viņš ir bijis vadībā 2253 apļus, kas arī ir labākais rādītājs visā seriālā.

Neiztika sezonas pēdējā posmā arī bez mazliet skumjiem notikumiem, jo Maiami-Houmstedā notiekošais posms bija pēdējais ne tikai sezonā, bet arī Deila Ernharda juniora karjerā. Viņš, lai arī nekad nebija kļuvis par galvenā NASCAR seriāla čempionu, divas reizes triumfēja "Busch Series", kā arī kopumā bija viens no atpazīstamākajiem un līdzjutēju vidē mīlētākajiem pilotiem (14 reizes ieguvis populārākā pilota balvu).

Tāpat ir jāpiebilst, ka viņš jau ir pēctecīgs NASCAR pilots, jo viņa tēvs, Deils Ernhards seniors, bija septiņkārtējs "Winston Cup" čempions un ir iekļauts arī Slavas zālē, taču, diemžēl, 2001. gadā, "Daytona 500" sacensību pēdējā aplī viņš piedzīvoja avāriju, kas Ernhardam-vecākajam izrādījās liktenīga un 49 gadu vecumā viņš gāja bojā šajā negadījumā. Jāpiebilst, ka viņa dēls šīs sacīkstes noslēdza otrajā vietā.

NASCAR Monster Energy cup, Kopvērtējums

#Pilots
1.Martins Truekss jun.
2.Kails Bušs
3.Kevins Harviks
4.Brets Keslovskis
5.Čeiss Eliots
6.Denijs Hemlins
7.Mets Kensets
8.Kails Larsons
9.Raiens Bleinijs
10.Džimijs Džonsons
......

Izmantotie resursi:
https://www.nascar.com/

     [+] [-]

, 2017-11-21 22:22, pirms 6 gadiem
Prieks par Martinu!
Šīs bija labas sacīkstes!