Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Openkart" čempionāts atgriežas "Rullīša" trasē

Juris Grīns
Juris Grīns

"Openkart" čempionāts atgriežas "Rullīša" trasē
Foto: Openkart.lv

Šodien, 21. maijā, Sporta kompleksā "Rullītis" notiks Openkart 2024. gada čempionāta 5. posms. Šī būs pirmā reize, kad šogad kādā no trasēm Openkart viesosies otro reizi, bet Openkart vēsturē tā būs jau 80. sacīkste šajā lieliskajā trasē ar īpašo atmosfēru.

Pirmo reizi šogad izmantosim arī formātu ar trim kvalifikācijas sesijām un fināliem. Šī būs arī otrā no šogad četrām paradezētajām čempionāta sacīkstēm, kas notiks darbdienā. Pēc SWS Reģionālā kausa trase treniņos ļaus izmantot ap 30 kartingiem, kas ļaus atlasīt ļoti līdzvērtīgu un palielu floti pašām sacensībām, tādēļ, neskatoties uz darbdienu, dziļā naktī sacīkste neievilksies un tā ir lieliska ziņa. Vēl lieliska ziņa ir trases konfigurācija, jo izmantosim vienu no braucēju iecienītākajām, to skatīt zemāk. No sportiskā viedokļa pēdējā laikā trase ir sagādājusi ne tikai dažādību uz augstākā pjedestāla pakāpiena, bet arī vairākus jaunus Openkart čempionāta uzvarētājus - Aurēliju Skromovu un Kasparu Ritumu, piemēram. Pēdējo astoņu posmu laikā septiņi dažādi uzvarētāji un tikai Rūdolfam Šmitam - jā, jā, Rūdolfam nevis Andrejam Laipniekam, uzvarēt ir izdevies divreiz.

Izmantojot vairāku kvalifikācijas braucienu formātu, kārtība pierastā - kvalifikācijā uzvarētāju noteiks nevis pēc viena ātrākā apļa kādā no sesijām, bet skaitīs kopā katrā kvalifikācijas sesijā izcīnītos punktus, augstāk kvalifikācijas gala ieskaitē tas, kuram mazāk punktu visu sesiju kopsummā. Punktu skaits vienāds ar izcīno vietu konkrētajā sesijā, izņemot 1. vietai - 0 punkti, tālākām vietām viss vienkārši - 2. vietai 2 punkti, 3. vietai 3 punkti utt. Ja vienāds punktus skaits summā, skatās, kam augstāka vieta kādā no sesijām, ja tā vienāda, tad kam otrā augstākā vieta utt.. Ja visas izcīnītās vietas kvalifikācijas sesijās vienādas, tad kā pēdējais kritērijs ir ātrākais aplis.

Pēc aizvadītiem četriem posmiem kopvērtējuma vadībā ir Andrejs Laipnieks (Movers.lv), bet pēc pārliecinošās uzvaras pirms nedēļas Kandavā un ceļazīmes iegušānas uz SWS finālu Genkā savu modžo ir atguvis un uz otro vietu pacēlies trīskārtējais vicečempions Dāvis Zalmans (Movers.lv). Trešais ir Ruslans Dzenis (4x4), bet aiz viņa abi "Pirmie" pamatsastāva braucēji Edgars Sproģis un Kristofers Caune. Komandām "Movers.lv", "Pirmie" un "White Digital". Izaicinājuma galvgalī paliek arvien karstāk - Ričards Alekss Švaglis (White Digital) atguva vadību ieskaitē, bet tikai par vienu punktu priekšā Edgaram Lielgalvim (XL Rīga), turpat netālu arī Rodrigo Kākers (Junior Racing). Debitantiem līderis Laimonas Skrodenis, bet aiz viņa Niks Vucāns (N&N), trešais šobrīd Matīss Akmens (Junior Racing). 95+ pārtrūka Andra Lielgalvja (XL Rīga) uzvaru sērija, bet, neskatoties uz to, viņa pārsvars pār konkurentiem tik un tā ir vienas uzvaras tiesa, otrais Raivis Liberts (Sēļu Zeme), bet trešais Lauris Lapiņš (Kartingi.lv). Junioriem iezīmējas nopietna cīņa starp Edgaru un Rodrigo, abus šķir vien 3 punkti, trešajā vietā Otīlija Grandberga (ADTS Racing). Arī dāmām pārtrūka Otīlijas uzvaru sērija, pirmo uzvaru šogad svinot Elizabetei Šulcei (XL Rīga), kas pamazām uzņem sportisko formu Pasaules finālam Genkā.

Kopvērtējums pirms 5. posma: openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
openkart.lv
- amatieru kartinga sacensības