Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kurzemes ''Ziemas kauss 2017./2018.'' noslēgsies Vaiņodē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Kurzemes ''Ziemas kauss 2017./2018.'' noslēgsies Vaiņodē
Foto: www.eveautosports.lv

Svētdien, 25. februārī, Vaiņodes lidlaukā norisināsies Kurzemes ziemas kauss 2017./2018. sestais, noslēdzošais posms.

Kurzemes ziemas kausa izcīņā aizvadīti pieci posmi, pirmais Vaiņodes lidlaukā, īsi pirms Ziemassvētkiem Druvas lidlaukā norisinājās otrs posms, trešais tika aizvadīts Rudes kartodromā, ceturtais posms atgriezās Druvas lidlaukā kā nakts sacensības un visbeidzot piektais posms norisinājās Priekulē.

Pirms noslēdzošā posma FWD klases līderis ir Viktors Bražis, otro vietu ieņem Kaspars Kairišs un trešais Edgars Kokorēvičs, bet turpat Kasparam un Edgaram uz papēžiem min Miks Ķenavs. FWD/R klasē pirmais Edgars Kokorēvičs, otrā vietā Miks Ķenavs un trešais Ivars Zeltiņš. RWD klasē pirmais Kristaps Lāms, otrais Kristaps Kronbergs un trešais Artis Jēkabsons. Teorētiski uz godalgotajām vietām vēl var pretendēt Dāvis Rozentāls un Pauls Vilnis.

RWD/R klasē sīva cīņa par pirmo vietu. Šobrīd ar divu punktu pārsvaru pār Arti Jēkabsonu pirmais ir Kristaps Lāms, trešā vieta Kristapam Kronbergam. 4WD, 4WD/R un 4WD OPEN klasēs situācija vienāda un lielākā intriga ir par to, kurš izcīnīs pirmās vietas, Raivis Aigars vai Artis Vicinskis. Droši trešajā vietā ir Rūdolfs Grahoļskis, bet noteikti ar lielisku iespēju pacīnīties ar Raivi un Arti par augstāku vietu. 2WD OPEN klasē par pirmo vietu sagaidāma cīņa starp Miku Ķenavu un Arti Jēkabsonu. Savukārt trešās vietas likteni prognozēt ir tikpat kā neiespējami, par to sagaidāma cīņa starp Arvi Valkovski, brāļiem Tomu un Jāni Judvaišiem, tikpat labi cīņā vēl var iesaistīties Kaspars Kairišs un brāļi Martinovi. HISTORIC klasē stabils tandēms, pirmais Viktors Bražis, otrais Ivars Zeltiņš. Un visticamāk sezonu ar trešo vietu noslēgs Kaspars Tiders. DĀMAS, pārliecinoša līdere ir Līga Artemenkova, otrā vieta Laura Gluškova un trēša Laura Baļķīte. Starp JUNIORIEM līderis Kristaps Kronbergs, otrā vieta Markuss Kairišs un trešais Renārs Lepiksons.

“Kurzemes ziemas kausa 2017/2018” izcīņa norisinās desmit ieskaites klases. FWD un FWD/R – automašīnas ar priekšējās ass piedziņu, kuru apriepojums ir ar un bez radzēm. RWD un RWD/R – automašīnas ar klasisko piedziņu, kuru apriepojums ir ar un bez radzēm. 4WD un 4WD/R – pilnpiedziņas automašīnas, kuru apriepojums ir ar un bez radzēm. 2WD OPEN – automašīnas ar viena tilta piedziņu un ar brīvu apriepojumu, tai skaitā ar sportam paredzētām riepām. 4WD OPEN – automašīnas ar pilnpiedziņu un ar brīvu apriepojumu, tai skaitā ar sportam paredzētām riepām. HISTORIC – automašīnām, kuras ražotas līdz 1990. gadam, apriepojums ar vai bez radzēm. DĀMAS – automašīnas piedziņa un apriepojums ir brīva izvēle. Kā arī apbalvosim katra posma labāko junioru, neatkarīgi no tā, kurā klasē ir startēts.

Posma nolikums ŠEIT, trases shēma ŠEIT, Vaiņodes lidlauks atrodas ŠEIT. Reģistrācija internetā aktīva līdz 24. februāra 18:00. Dalībnieku reģistrācija sacensību dienā no 9:00-10:00, dalībnieku sapulce 10:15 un plānotais starts 10:30.

Izmantotie resursi:
- WWW.EVEAUTOSPORTS.LV