Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Baumanis EuroRX posmā Beļģijā centīsies atkārtot pagājušā gada panākumu

Baumanis EuroRX posmā Beļģijā centīsies atkārtot pagājušā gada panākumu
Jānis Baumanis
Foto: Rihards Baumanis

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis ("SET Promotion") uz šīs nedēļas nogalē notiekošo Eiropas čempionāta (EuroRX) posmu Beļģijā, Metetas trasē, dodas kā "Super 1600" klases kopvērtējuma līderis un centīsies atkārtot pirms gada gūto panākumu.

Pērn savā Eiropas čempionāta debijas sezonā, J. Baumanis Beļģijā izcīnīja uzvaru, turklāt nopelnīja maksimālo iespējamo punktu skaitu kopvērtējumā.

"Uz Beļģiju dodos ar labām atmiņām no pagājušā gada, jo ļoti ātri sapratu Metetas trasi un spēju izcīnīt savu otro uzvaru Eiropas čempionātā. Tas dod papildus pārliecību pirms gaidāmajām sacensībām, kaut arī tās nebūs viegla pastaiga – konkurenti šogad ir ļoti spēcīgi un uz uzvaru pretendē vairāki braucēji, ko pierādīja arī čempionāta pirmais posms Portugālē," stāsta J. Baumanis.

Dalībai Eiropas rallijkrosa čempionāta 2.posmā "Super 1600" klasē pieteikušies 25 dalībnieki. Pēc Eiropas rallijkrosa čempionāta pirmā posma "Super 1600" klases līderis ar 24 punktiem ir J. Baumanis, taču tikai vienu punktu atpaliek ungāru braucējs Kristians Sabo un francūzis Andrea Dubūrs. 4.vietu ar 21 punktu dala čehs Ondrejs Smetana un lietuvietis Ernests Staponkus.

Kopvērtējumā tiek ņemti vērā rezultāti gan sacensību kvalifikācijā, gan pusfinālā, gan finālā, un maksimālais vienā posmā iegūstamo punktu skaits ir 30.

J. Baumanis šogad plāno startēt visos septiņos Eiropas čempionāta posmos, kā arī debitēs prestižākajā "Supercar" klasē. Šogad "Team Peugeot-Hansen" izveidotajā jauno talantu programmā "Team Hansen Talent Development" J. Baumanis ar pilnpiedziņas automašīnu aizvadīs trīs pasaules čempionāta posmus – 22.-24.maijā Lielbritānijā, 21.-23.augustā Norvēģijā un 2.-4.oktobrī Turcijā.

Tāpat J. Baumanis šogad plāno piedalīties visos Igaunijas rallijkrosa čempionāta posmos, kur startēs ar "Supercar" klases automašīnu. Igaunijas čempionāta 1.posmā, kas notika 10.maijā, J. Baumanis izcīnīja pārliecinošu uzvaru.
Ar J. Baumaņa sacensību kalendāru iespējams iepazīties vietnē "janisbaumanis.com", kur iespējams piedalīties arī "Baumanis Motorsport" rīkotajās "Fanu sacensībās". To galvenā balva ir apmaksāts brauciens uz pasaules rallijkrosa čempionāta posmu Itālijā, Frančakortas trasē.

Informāciju sagatavoja:
Dzintars Hmieļevskis