Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Laukoviča-Lakovica un Slakteris Alūksnē iegūst pasaules čempionāta medaļas ūdensmotosportā

Ints Megnis
Ints Megnis

Laukoviča-Lakovica un Slakteris Alūksnē iegūst pasaules čempionāta medaļas ūdensmotosportā
Laura Lakoviča-Lakovica (no kreisās), Alekss Cevs un Nils Slakteris uz pasaules čempionāta goda pjedestāla. Foto: Mēmeles sports

Vietējie sportisti Laura Lakoviča-Lakovica un Nils Slakteris nedēļas nogalē Alūksnes ezerā pie Pilssalas izcīnīja attiecīgi sudraba un bronzas medaļas pasaules čempionātā jauniešiem ūdensmotosportā GT15 klasē.

GT15 klases ātrumlaivas ir ar 15 zirgspēkiem, kurā sacenšas sportisti vecumā starp deviņiem un 16 gadiem. Sestdien un svētdien sacensībās katrs no 18 braucējiem veica pa četriem braucieniem, ieskaitē ņemot labākos trīs no tiem.

Par pasaules čempionu kļuva zviedrs Alekss Cevs, kurš vienā no braucieniem bija pirmais, vienā otrais un divos trešais, kas summā deva 925 punktus. Pirmajos divos braucienos uzvarēja Lakoviča-Lakovica, tomēr trešajā braucienā viņa palika bez punktiem un ceturtajā samierinājās vien ar sesto vietu, kas summā deva 895 punktus un vicečempiones titulu.

Tikmēr Slakterim braucienos bija sestā, ceturtā, otrā un pirmā vieta, summā iekrājot 869 punktus un trešo vietu.

Vēl no Latvijas sportistiem pasaules čempionāta finālsacensībās 16. vietu ieņēma Lauris Badauķis.