Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Artis Baumanis nespēj kļūt par Eiropas čempionu, Jānis paliek bez fināla

Ints Megnis
Ints Megnis

Artis Baumanis nespēj kļūt par Eiropas čempionu, Jānis paliek bez fināla
Artis Baumanis. Foto no sportista Facebook profila

Latviešu rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis svētdien piedalījās pasaules čempionāta Vācijas posma pusfināla braucienā, kurā bija traka pirmā līkuma sadursme, bet nespēja iekļūt sacensību finālā. Tikmēr viņa brālis Artis Baumanis vēl pirms pēdējā posma fināla zaudēja cerības uz Eiropas čempiona titulu "Super1600" klasē.

Pēc 11. vietas kvalifikācijā Baumanis startēja pirmajā pusfinālā. Esteringas trasē parasti pirmajā līkumā risinās dramatiskas cīņas un šoreiz notika ļoti traks duelis starp Timiju Hansenu un Antonu Marklundu. Baumanis pēc starta bija pēdējais, bet konkurentu sadursmes rezultātā pacēlās uz ceturto pozīciju, tomēr augstāk tikt vairs nespēja, kamēr finālu sasniedza vien trīs labākie braucēji.

"Cīņas pirmajos pagriezienos paliek arvien sīvākas un skarbākas. Neskatoties uz to, ceturtā vieta pusfinālā, esam ļoti labi izpildījuši savu uzdevumu," pēc sacensībām teica Baumanis.

Finālā pirmajā līkumā pa ārmalu centās vadībā izvirzīties Peters Sūlbergs, tomēr atsitās pret ārmalu un atkrita uz beigām. Vadībā negaidīti izvirzījās Andreass Bakerūds, otrajā pozīcijā atstājot Juanu Kristofešsonu, tomēr otrā apļa ievadā pasaules čempions apsteidza norvēģu konkurentu. Tiesa, šis brauciens tika apturēts pēc tam, kad trases vidū pēc avārijas palika Kevina Hansena mašīna.

Atkārtotais starts bija mierīgāks, pasaules čempionam Kristofešsonam no starta aizbraucot vadībā un arī finišējot pirmajā vietā. Otro vietu izcīnīja Matīass Ekstroms, trešais bija Andreass Bakerūds. Sūlbergs ilgstoši brauca ceturtajā pozīcijā, bet priekšpēdējā aplī avarēja un izstājās.

Līdz sezonas beigām atlicis vēl viens posms, kas novembra beigās risināsies DĀR.

Ļoti svarīgs Vācijas posms Latvijai bija "Super1600" klasē, kur šajā nedēļas nogalē tiek noslēgta sezona. Trešajā vietā kvalifikācijā palika latvietis Artis Baumanis, savukārt pēc tam pusfinālā viņš izstājās pēc pirmā līkuma sadursmes un palika bez fināla, zaudējot cerības uz titulu.

Pirms šī etapa Baumanis kopvērtējumā bija trešais par 12 punktiem atpaliekot no lietuvieša Roka Bacuškas, bet četrus punktus no Aidara Nurijeva. Vācijā tieši abi galvenie latvieša konkurenti bija kvalifikācijas pirmajās divās pozīcijās, vēlāk izcīnot uzvaras arī pusfināla braucienos. Finālā uzvarēja Nurijevs, viņam otrajā pozīcijā sekoja Bacuška, bet ar to bija pietiekami, lai lietuvietis varētu svinēt panākumu.

Pērn Artis Baumanis kļuva par Eiropas vicečempionu, bet šogad kopvērtējumā palika trešais. Čempions Bacuška izcīnīja 142 punktus, viņam ar 138 punktiem sekoja Nurijevs, bet Baumanis pēc neveiksmīgiem pēdējiem diviem etapiem samierinājās ar 119 punktiem.

     [+] [-]

, 2018-10-14 17:56, pirms 6 gadiem
Kas ir sulbergs??kas ir juans kristofešons??😂😂jus vispar pasi saprotat ko jus pasi rakstat?😂😂😂

     [+] [-]

, 2018-10-14 20:34, pirms 6 gadiem
Pareizi vai tad nav Solbergs ne Sūlbergs. Vai tā latviešu valodas gramatika pieprasa uzvārdu latviskot ?