Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Artis Baumanis nebrauks "Super1600" klasē, bet plāno palikt rallijkrosā

Ints Megnis
Ints Megnis

Artis Baumanis nebrauks "Super1600" klasē, bet plāno palikt rallijkrosā
Artis Baumanis. Foto: McKlein Photography

Latviešu pilots Artis Baumanis šī gada sezonā nebrauks Eiropas rallijkrosa čempionāta "Super1600" klasē, bet rallijkrosa apritē viņš plāno palikt, kaut pašlaik lielākas skaidrības vēl nav, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja sportists.

Artis Baumanis iepriekšējās divas sezonas pārstāvēja "Volland" komandu, kas ir viena no vadošajām Eiropas čempionātā, tomēr abas reizes viņam pavisam nedaudz pietrūka līdz titulam - 2017. gadā viņš kļuva par Eiropas vicečempionu, bet pērn izcīnīja trešo vietu.

Pirms pāris dienām tika izziņots, ka šogad "Volland" komanda brauks pat ar piecām "Audi A1" automašīnām, tomēr Baumaņa starp tās pilotiem nebūs.

"Strādājam, ir daudz ikdienas darba," īsā komentārā uzsvēra Artis Baumanis, sakot, ka pagaidām zināms vien tas, ka nākamajā sezonā viņš nebrauks ar priekšpiedziņas automašīnu, bet ir apņēmības pilns, ka paliks rallijkrosa apritē. "Pagaidām tas ir atlikts, nekur jau nepaliks. Aprīlī būs skaidrība."

Paralēli pasaules rallijkrosa čempionātam tiek aizvadītas vēl trīs klases - pasaules čempionāts RX2 klasē, Eiropas čempionāts "SuperCar" klasē un Eiropas čempionāts "Super1600" klasē.

"Super1600" ieskaitē 2013. gadā par čempionu kļuva Reinis Nitišs, kurš pērn pievienoja savam panākuma klāstam Eiropas čempiona titulu "SuperCar" klasē, bet 2015. gadā triumfēja Jānis Baumanis. Artis Baumanis 2017. gadā kopvērtējumā par desmit punktiem piekāpās ungāram Kristiana Sabo, bet kamēr pērn zaudēja lietuvietim Rokam Baciuškam un krievam Aidaram Nurijevam, kaut arī vēl pirms pēdējā posma saglabāja cerības uz titulu.

Šogad gan Sabo, gan Baciuška brauks pasaules čempionātā - ungārs pārstāvēs komandu "EKS Sport", bet lietuvietis savas valsts pārstāvju izveidoto "ESmotorsport - Labas GAS" vienību.