Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

NEZ kroskartu čempionātā četri posmi, sezonas starts Biķerniekos

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

NEZ kroskartu čempionātā četri posmi, sezonas starts Biķerniekos
Dāvis Tobiass. Foto: Pille Russi

NEZ Kroskartu komisija publicējusi 2021. gada sacensību kalendāru, kurā apstiprināti četri posmi. Pirmais no tiem notiks maija sākumā Rīgā, Biķernieku trasē. Kroskartu cīņās gaidāmi arī tehniski jauninājumi.

NEZ Kroskartu komisijas pārstāvis no Latvijas Jānis Beļakovs ziņo: “Sešu valstu starpā esam veiksmīgi sprieduši par nākamo sezonu un sporta attīstību tuvākajos gados. Tika nolemts nākamgad rīkot čempionātu četros posmos Latvijā, Somijā, Zviedrijā un Dānijā. Kā jaunumu varam minēt, ka 2022. gadā ir uzticēts rīkot posmu arī Igaunijai. Šis būs ļoti labs papildinājums sportistiem, jo Igaunijā izsenis ir ļoti senas un spēcīgas autosporta tradīcijas. Lieki būtu minēt tādas vietējās zvaigznes kā Ots Tanaks, Marko Martins un citi slaveni braucēji, kuri sevi ir pierādījušas starptautiskā līmenī.”

“Komisijas ietvaros tika nolemts, ka ar 2022. gadu visās klasēs, izņemot Mini, obligāta prasība būs lietot ķiveres ar HANS vai hibrīda tipa kakla aizsargsistēmu.”

“Papildus tika diskutēts nākamajos gados 650cc klasē atļaut lietot 690 kub. cm dzinējus, bet Xtreme klasē arī 850cc 3 cilindru dzinējus.”

''Tiks veikta braucēju aptauja un noskaidrots viedoklis par šo dzinēju izmantošanu. Kā jaunumu var minēt arī, ka 250cc klasē ar 2021. gadu ir atļauts uzstādīt priekšējo bremžu sistēmu. Aktīvi tika diskutēts par Junior Xtreme klases nākotni, un ir prieks redzēt, ka šī klase ir straujas izaugsmes priekšā,” atklāj Jānis.

Beļakovs piebilst: “Arī 2022. gadā kalendārs tiks veidots tā, lai jūlijā posmi ir sakārtoti divās nedēļas nogalēs pēc kārtas – vai nu sacensības Igaunijā un Latvijā, vai nu Igaunijā un Somijā. No Latvijas pozīcijām, protams, ceram uz pirmo variantu!”

“Visu valstu pārstāvji cer un ir optimisma pilni, ka 2021. gadā tiks aizvadīts pilnvērtīgs čempionāts, neskatoties uz esošo grūto situāciju ''Covid -19'' krīzes iespaidā. Komisija novēl cīņām bagātu jauno gadu!”

Jāatzīmē, ka Covid-19 situācijas dēļ šā gada NEZ Kroskartu čempionāts nenotika, bet iepriekš tas bijis saistošs gan Latvijas sportistiem, gan sacensību rīkotājiem.

NEZ Kroskartu čempionāta 2021. gada sacensību kalendārs
1. posms – 8.-9. maijs, Latvija, Rīga, BKSB
2. posms – 17.-18. jūlijs, Somija (trase tiks paziņota)
3. posms – 24.-25. jūlijs, Zviedrija, Ārboga
4. posms – 9.-10. oktobris, Dānija, Nisuma

Izmantotie resursi:
Autocross.lv