Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Renē Baham 10 punktu pirmajā mačā

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Renē Baham 10 punktu pirmajā mačā
Renē Bahs "Optibet Lokomotīve" komandas mačā 2022. gada sezonā.

No spēcīgākajām spīdveja līgām pirmā šosezon startēja Lielbritānijas Premjerlīga, bet tagad - arī Dānijas spīdveja līga, savukārt 12. aprīlī startēs Polijas Ekstralīga (arī Andžejs Ļebedevs un Lešno "FOGO Unia"). Pirmajā Dānijas līgas mačā Holstedas "Tigers" viesos ar 47:37 pārspēja "Sønderjylland Elite Speedway" komandu un viens no labākajiem viesu rindās bija Daugavpils "Optibet Lokomotīve" leģionārs dānis Renē Bahs.

Renē Bahs "Tīģeru" rindās ieguva 10 punktus sešos braucienos un tikai vienā no braucieniem ar viņa piedalīšanos viesu pāris summā zaudēja. Vienīgo uzvaru Bahs guva 12. braucienā, kad kopā ar Rasmusu Jensenu atveda 5:1 uzvaru un divus braucienus pirms beigām ļāva savai komandai atjaunot 8 punktu pārsvaru (40:32). Tas nozīmēja, ka mājiniekiem palika vairs tikai teorētiskas izredzes izglābties no zaudējuma. Priekšpēdējā braucienā Bahs pārī ar zviedru Jakubu Torselu atveda neizšķirtu 3:3 un tas jau nodrošināja "Tīģeriem" uzvaru.
45 no 47 punktiem Holstedas komandas labā guva četri motobraucēji - pa 12 punktiem Jensena un Torsela rēķinā, 11 - bijušajam "Loko" braucējam somam Timo Lahti un 10 - Renē Baham.
Daugavpils "Optibet Lomkomotīve" komandai pirmajā sezonas mačā Polijas Nacionalajā līgā Landshutā dānis nevarēja palīdzēt slimības dēļ. Tad viņš startēja Slovākijas atklātajā čempionātā, kur savās pirmajās sezonas sacensībās iekļuva finālā un ieņēma 6. vietu, bet tagad aizvadīja labu maču Dānijas spīdveja līgā. Daugavpils komanda 21. aprīlī savā mototrekā aizvadīs Polijas Nacionālās līgas maču ar Gņezno komandu un uz to tiks aicināts arī Bahs. Viņš 2022. gadā jau bija Daugavpils komandas rindās un uzreiz kļuva par vienu no tās līderiem, taču smaga savainojuma dēļ (izlaida visu atlikušo sezonu) piedalījās tikai piecos Polijas 2. līgas mačos un caurmērā vienā braucienā guva 2,15 punktus no trim iespējamajiem.
Daugavpils "Lokomotīves" mototrekā pašreiz notiek apmales nomaiņa, tad tika gatavots celiņš (mazajā mototrekā tas šonedēļ jau būs gatavs) un tad jāsagaida jauna piepūšamā apmale, tā ka treniņiem pirms mača ar Gņezno komandu laika atliks pavisam maz.