Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Avārijā cietušais "Indy 500" pilots Klausons miris 27 gadu vecumā

Juris Grīns
Juris Grīns

Avārijā cietušais "Indy 500" pilots Klausons miris 27 gadu vecumā
Braiens Klausons (1989-2016)
Foto: wowt.com

"Midget Nationals USAC" autosacīkšu laikā nedēļas nogalē smagi cietušais 27 gadus vecais amerikāņu autosportists Braiens Klausons no gūtajām traumām slimnīcā miris, paziņojusi viņa ģimene.

Sportists bija līderis Bellevilles trasē, Kanzasas štatā notikušajās sacīkstēs, kad, apdzenot atpalicējus par apli, avarēja, apmetot vairākus kūleņus. Pēc tam viņa mašīnā ietriecās viens no konkurentiem, un sportistu no sadragātā spēkrata izdevās atbrīvot tikai pēc pusstundas.

Negadījuma video: "Indy 500" pilots pēc smagas avārijas kritiskā...

Klausons pēc avārijas ar helikopteru tika nogādāts slimnīcā Nebraskā, bet pirmdienas vakarā viņš nomira.

Šis sportists tika uzskatīts par vienu no prasmīgākajiem grants ovālu trašu meistariem Amerikā, četras reizes viņš bija kļuvis par USAC nacionālo čempionu. Šogad Klausons bija iecerējis startēt kopsummā aptuveni 200 sacīkstēs. Līdz šim viņš bija aizvadījis jau 116 no tām, gūstot 27 uzvaras.

Braucējs mērķēja kļūt par uzvarām bagātāko pilotu "Midget" autosacīkšu vēsturē.

Klausons arī zināms kā "Indy 500" sacīkšu dalībnieks. Šogad viņš leģendārajās "IndyCar" sacensībās Indianapolisas trasē startēja trešo reizi, trīs apļus bija vadībā, bet finišēja 23. vietā.

Izmantotie resursi:
NZ Herald: New Zealand's Latest News, Business,...