Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Miks Šūmahers jau nākošgad varētu debitēt Formulā 3

Juris Grīns
Juris Grīns

Miks Šūmahers jau nākošgad varētu debitēt Formulā 3
Miks Šūmahers
Foto: SIPA/Scanpix

Jau nākamajā sezonā septiņkārtējā F1 čempiona Mihaela Šūmahera dēls Miks varētu debitēt Formulā 3, liecina neoficiāla informācija.

Aizvadījis veiksmīgu karjeru kartingā, kur savu slaveno uzvārtu sportists neatklāja, startējot ar segvārdu Miks Juniors, šogad Šūmaheru ģimenes atvase debitēja formulu sacensībās. Miks Šūmahers aizvadīja pilnu sezonu Vācijā bāzētajā ADAC F4 čempionātā.

Lai gan jau pirmajā posmā vienā no braucieniem izdevās gūt uzvaru, tā izrādījās vienīgā uzvara, ko Šūmahers spēja izcīnīt 2015. gadā. Vēl viņš tikai vienreiz iekļuva pirmajā trijniekā, bet sezonu pabeidza desmitais. Lai gan Miks Šūmahers necīnījās par titulu, sasniegtais rezultāts ir labs, jo kopumā šogad čempionātā piedalījās aptuveni 50 sportisti, bet debitantu ieskaitē 16 gadus vecais vācietis ieņēma augsto trešo vietu.

Pats Miks šūmahers ar medijiem kontaktējas nelabprāt un neko daudz vairāk par īsiem komentāriem no viņa visbiežāk nevar dzirdēt.

"Sezona bija aizraujoša," intervijā vācu "Sport1" izteicās Miks Šūmahers. "Vēl redzēsim, ko darīšu nākamajā gadā."

Lai gan šobrīd Šūmahers nav apstiprinājis plānus 2016. gadam, kā viens no loģiskajiem soļiem attīstībā tiek minēta debija Formula 3 klasē. Šūmahera menedžere Sabīne Kēma gan norāda, ka pārsteidzoši lēmumi netiks pieņemti, jo sportista karjeru plānots attīstīt pakāpeniski, nesperot pārlieku lielus soļus.

Par ADAC F4 čempionu šogad kļuva vācietis Marvins Dīnsts, bet devīto vietu kopvērtējumā izcīnīja igaunis Ralfs Arons.

Izmantotie resursi:
Mirror Online: The intelligent tabloid....

  +1 [+] [-]

, 2015-10-07 20:55, pirms 9 gadiem
Nezinu, it kā baigās talants nav, bet zinot, kā dēls viņš ir, tiks f1 pilnīgi droši

     [+] [-]

, 2015-10-07 21:11, pirms 9 gadiem
Uzvārtu??? ;d Tu, ko nopietni, "autor"???

     [+] [-]

, 2015-10-08 09:36, pirms 9 gadiem
Kā tad vins starteja? Kā John Doe?