Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Calko uzvar klases braucienā "GT Open" seriāla posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Calko uzvar klases braucienā "GT Open" seriāla posmā
Calko un Konopka priecājas par uzvaru braucienā

Latvijas autošosesjas braucējs Konstantīns Calko svētdien Pola Rikāra trasē Francijā uzvarēja amatieru ieskaites braucienā "GT Open" seriāla sezonas otrajā posmā.

Pēc nekvalificēšanās šī gada Lemānas 24 stundu autosacensībām Calko turpina sadarbību ar "ARC Bratislava" komandu, braucot duetā ar tās pieredzējušo īpašnieku Miro Konopku. "GT Open" seriāls izveidots 2006. gadā un šogad tajā ieplānoti septiņi posmi, katrā veicot pa divām sacensībām. Calko un Konopka brauc ar "Lamborghini Huracan GT3" automašīnu, startējot amatieru ieskaitē.

Šajā nedēļas nogalē bija čempionāta otrais posms, kura pirmajā braucienā Konopkas un Calko duets ieņēma 21. vietu starp 23 duetiem kopējā ieskaitē un piektajā vietā starp sešām amatieru ekipāžām. Pirms tam kvalifikācijā, ko veica Konopka, viņi bija 19. vietā.

Savukārt otrajam braucienam kvalifikāciju veica Calko un tajā tika gūta 14. vieta kopējā ieskaitē, kā arī otrā starp amatieriem. Savukārt pašā braucienā Calko, startējot pirmais, izvirzīja ekipāžu vadībā starp amatieriem, noslēgumā Konopkam to noturot. Calko un Konopkas ekipāža guva desmito vietu kopējā ieskaitē, tuvākos konkurentus amatieru klasē apsteidzot vien par nepilnām 0,4 sekundēm.

Kā vēstīts, aprīlī notikušajā pirmajā etapā "ARC Bratislava" abos braucienos bija trešajā vietā starp amatieriem.

Kopvērtējumā pēc otrā etapa "ARC Bratislava" komanda pakāpusies uz otro vietu starp amatieriem, bet lielajā ieskaitē ar vienu punktu ir 19. pozīcijā.

Nākamais čempionāta posms jūnija pirmajā pusē notiks Spa trasē Beļģijā.