Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Karro Anglijas posmā izcīna septīto vietu, nākamās sacīkstes paredzētas Vaidavas kausā

Karro Anglijas posmā izcīna septīto vietu, nākamās sacīkstes paredzētas Vaidavas kausā
Matīss Karro
Foto: Raivo Sarelainens

Aizvadītajā nedēļas nogalē motokrosa sacensībās pēc trīs mēnešu ilgas pauzes, kurā Matīss ārstēja savainojumu, atgriezās viens no labākajiem latviešu motokrosa braucējiem Matīss Karro, kurš trijās dienās piedalījās sacensībās Latvijā un Anglijā.

Vispirms Matīss devās uz Valmieru, kur norisinājās sezonas pirmais Superkausa posms. Izcīnot braucienos otro, trešo un pirmo vietu, Karro kopvērtējumā MX Pro klasē izcīnīja 1.vietu, par ko MX Moduls komandas pilots bija ļoti priecīgs. Taču ilgi priecāties Matīsam nebija lemts, jo jau nākamajā dienā vajadzēja lidot uz Angliju, lai piedalītos Anglijas motokrosa čempionāta 3.posmā.

Anglijā Matīss, kurš startēja “Route 77 Energy MVR-D Honda” komandas sastāvā, trīs braucienu summā izcīnīja 39 punktus, kas kopvērtējumā deva septīto vietu.

“Lai arī viegli nebija, Valmierā viss izdevās ļoti labi, jo visos trijos braucienos iznāca izcīnīt Top 3 vietas, bet pēdējā braucienā pat sanāca uzvarēt, par ko biju īpaši priecīgs. “Prieks bija izcīnīt pirmo vietu un palīdzēt MX Moduls komandai izcīnīt 1.vietu komandu vērtējumā,” Valmieras posma notikumus atceras Matīss Karro.

“Pēc Superkausa sacensībām jau nākamajā dienā devos uz Angliju, lai svētdien piedalītos Anglijas motokrosa čempionāta 3.posmā. Pirms kvalifikācijas lija lietus, kas trasi padarīja slidenu, tāpēc man neizdevās uzrādīt rezultātu, ar kuru būtu apmierināts. Beigās finišēju desmitajā vietā, jo negribēju riskēt un censties par katru cenu izcīnīt kādu augstāku vietu.”

“Pirmajā braucienā pēc starta biju ap 20.vietu, taču turpinājumā izdevās aizcīnīties līdz desmitajai vietai, par ko īsti nebiju apmierināts. Protams, jutu arī nelielu nogurumu pēc Valmieras posma, jo vēl neesmu pilnībā atguvies pēc traumas, lai varētu braukt uzreiz ar visiem 100%. Otrais starts bija ļoti labs, jo turējos Top 5, taču kādā no trases vietām manā bremžu pedālī iesprūda akmens, tāpēc biju spiests zaudēt pāris pozīcijas, kamēr atbrīvojos no šī akmens. Beigās finišēju septītajā vietā. Arī trešajā braucienā neizdevās starts, taču turpinājumā atradu ritmu, kas ļāva aizcīnīties līdz septītajai vietai. Tobrīd sajūtas un apļa laiki bija labāki, taču tad viens braucējs krita un brauciens tika atcelts,” savus braucienus komentē Matīss, kurš trīs braucienu summā izcīnīja septīto vietu.

Lai arī Matīsam šobrīd galvenais ir sajust braukšanu un lēnām ieiet ritmā, pats sportists ar rezultātu Anglijas posmā nav apmierināts.

“Pēc sacensībām komanda atzina, ka rezultāts ir labs, bet pats ar šo rezultātu neesmu apmierināts, jo gribējās finišēt Top 5. Taču konkurence bija ļoti sīva, tāpēc viegli nebija. Ir jāturpina strādāt un trenēties, lai jau nākamajā posmā varu atgriezties Top 3,” nobeidz Karro, kurš, izlaidis pirmos divus Anglijas posmus, šobrīd kopvērtējumā ar 39 punktiem ieņem 15.vietu.

Nākamās sacīkstes Matīsam, kurš startēs MX Moduls komandas sastāvā, paredzētas 17.maijā Apē, kad notiks Vaidavas kausa izcīņa. “Ceru visus savus fanus un atbalstītājus redzēt 17.maijā Apē, kur norisināsies Vaidavas kausa izcīņa. Šīs ir sacensības, kurās startēšu pēc vairāku gadu pārtraukumu. Tiekamies trasē!”

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Jankovskis, Matīsa Karro preses pārstāvis